Wat is een geofence?

Een geofence is een virtuele afbakening of perimeter van een fysieke locatie. Net als bij een echt hek is het met een geofence mogelijk om een scheidingslijn te trekken tussen een locatie en het gebied eromheen. Daarnaast is het mogelijk om bewegingen binnen het afgebakende gebied te monitoren.

Geofences komen in verschillende vormen voor, van rond tot vierkant tot een rechte lijn tussen twee verschillende punten. Ze worden aangemaakt met behulp van software die de gebruiker een geofence laat tekenen om een bepaald gebied. Geofences worden aangemaakt op basis van een verzameling van lengte- en breedtegraden, of op basis van de straal van een cirkel om één centraal punt.

Geofences kunnen worden gebruikt om te voorkomen dat personen of dingen een gebied verlaten, bijvoorbeeld door een alert te ontvangen op het moment dat een voertuig uit het depot wordt verplaatst. Maar het kan ook worden gebruikt om te voorkomen dat iets of iemand een gebied binnengaat, bijvoorbeeld door een waarschuwing te ontvangen als een medewerker een gevaarlijk gebied binnenrijdt.


Prijzen en onderscheidingen

One Planet Awards

Goud 2020

Stevie Awards

Zilver 2020

IT World Awards

Goud 2020

Golden Bridge Awards

Goud 2020

G2

4.2 sterren

Green Industry Pros

Editor’s Choice 2019

Top 50 opdrachtnemers

Nieuwe producten 2019

Best in Biz

Zilver 2019

IoT Innovator

Goud 2019

The Golden Bridge

Goud 2019

One Planet

Goud 2019