Wat is een geofence?

Een geofence is een virtuele afbakening of perimeter van een fysieke locatie. Net als bij een echt hek is het met een geofence mogelijk om een scheidingslijn te trekken tussen een locatie en het gebied eromheen. Daarnaast is het mogelijk om bewegingen binnen het afgebakende gebied te monitoren.

Geofences komen in verschillende vormen voor, van rond tot vierkant tot een rechte lijn tussen twee verschillende punten. Ze worden aangemaakt met behulp van software die de gebruiker een geofence laat tekenen om een bepaald gebied. Geofences worden aangemaakt op basis van een verzameling van lengte- en breedtegraden, of op basis van de straal van een cirkel om één centraal punt.

Geofences kunnen worden gebruikt om te voorkomen dat personen of dingen een gebied verlaten, bijvoorbeeld door een alert te ontvangen op het moment dat een voertuig uit het depot wordt verplaatst. Maar het kan ook worden gebruikt om te voorkomen dat iets of iemand een gebied binnengaat, bijvoorbeeld door een waarschuwing te ontvangen als een medewerker een gevaarlijk gebied binnenrijdt.

Wij maken gebruik van cookies en tracking om navigatie te ondersteunen, om u feedback te kunnen laten geven en uw gebruik van onze diensten en producten te analyseren. Ook helpen ze bij onze marketinginspanningen en het aanbieden van content van derde partijen. Klik om u uit te schrijven of om meer te weten te komen.

Ik accepteer