Wat is GPS-tracking?

GPS-tracking is het monitoren van de locatie van een persoon, dier, voertuig of ander materieel op basis van GPS-technologie. Kortom: GPS-tracking werkt op basis van een GPS-ontvanger die op regelmatige basis zijn huidige lengte- en breedtegraad bijhoudt.

Afhankelijk van het gebruikte systeem kunnen de bijgehouden GPS-locaties daarna realtime over een mobiel netwerk worden verzonden, of op een harde schijf worden opgeslagen en achteraf worden gedownload. Die laatste variant wordt ook datalogging genoemd.

U hebt hoe dan ook GPS-trackingsoftware nodig om de bijgehouden lengte- en breedtegraden om te zetten in overzichtelijke stippen op een kaart, los van de vorm van GPS-tracking die u kiest.

Vanwege privacyoverwegingen bent u gebonden aan wet- en regelgeving met betrekking tot het gebruik van GPS-tracking en de opslag van data.

Wij maken gebruik van cookies en tracking om navigatie te ondersteunen, om u feedback te kunnen laten geven en uw gebruik van onze diensten en producten te analyseren. Ook helpen ze bij onze marketinginspanningen en het aanbieden van content van derde partijen. Klik om u uit te schrijven of om meer te weten te komen.

Ik accepteer