Wat is logistiek management?

Logistiek management is een onderdeel van supply chain management en richt zich op de planning en het implementeren van efficiënte systemen om goederen van punt A naar punt B te brengen. Denk bijvoorbeeld aan het vervoer van een product van de fabriek naar de winkel of naar consumenten thuis.

Logistiek management richt zicht vooral op de verplaatsing van producten en niet zozeer op de gebruikte voertuigen. Dat laatste wordt meestal transportmanagement genoemd. In veel gevallen draait het bij logistiek management om verschillende distributiekanalen, zoals wegen, het spoor, over zee of via de lucht.

Sommige bedrijven huren externe consultants in om de logistiek van hun producten aan te sturen, aangezien zij over veel specifieke sectorkennis en een relevant netwerk beschikken om zo efficiënt en kostenbesparend te werken. Getransporteerde producten kunnen worden getagd met barcodes, RFID-tags of met GPS-tracking om hun locaties en de voortgang in het logistieke proces bij te houden.

Wij maken gebruik van cookies en tracking om navigatie te ondersteunen, om u feedback te kunnen laten geven en uw gebruik van onze diensten en producten te analyseren. Ook helpen ze bij onze marketinginspanningen en het aanbieden van content van derde partijen. Klik om u uit te schrijven of om meer te weten te komen.

Ik accepteer