HomepageKennisbankBlogHoe kan een Gps-tracker autodiefstal voorkomen of een Gestolen Auto traceren? Wij leggen het uit!
3 minuten om te lezen

Hoe kan een Gps-tracker autodiefstal voorkomen of een Gestolen Auto traceren? Wij leggen het uit!

Door Verizon Content team 9 augustus 2022

De politie in de Europese Unie (EU) registreerde in de periode 2015-2017 gemiddeld 697 000 autodiefstallen per jaar, een daling van 29% ten opzichte van de periode 2008-2010 toen er gemiddeld 983 000 per jaar waren.[1] Tussen 2008 en 2017 was er in de meeste EU-landen sprake van een neerwaartse trend. 

Uit de Eurostat-rangschikking met cijfers van de periode 2015 tot 2017[2] blijkt dat België met 132 autodiefstallen per 100.000 inwoners op de negende plaats binnen de EU staat. Dat is dus vrij hoog vergeleken met andere EU-lidstaten. Hoewel het aantal autodiefstallen in Europa in een dalende trend is, is het voor veel Belgische bedrijven nog steeds een probleem met grote gevolgen.

Diefstallen hebben een negatieve impact op uw bedrijf, niet alleen door het geld dat verloren gaat door de autodiefstal, maar ook door de tijd die uw bedrijf nodig heeft om de normale workflow te herstellen en zo te blijven voldoen aan de behoeften van de klanten.

In dit opzicht kan track en trace met een gps-tracker  autodiefstal helpen bestrijden. Een fleet management systeem kan zo niet enkel helpen uw voertuigen te beschermen tegen diefstal, maar ook helpen om de gestolen auto te traceren en terug te vinden. Ook asset tracking software kan hier een rol bij spelen, met deze oplossing kunt u altijd volgen waar uw bedrijfsmaterieel zich bevindt. Hieronder geven we u enkele voorbeelden van hoe gps-tracking software kan helpen om uw wagenpark te beschermen tegen diefstal.

Gemakkelijk uw chauffeurs en voertuigen lokaliseren

Met gps-tracking en fleet management software kunt u de status van uw chauffeurs en de locatie van uw voertuigen in near-realtime volgen. Deze exacte informatie kan het risico op diefstal helpen verminderen. Met deze oplossingen verhoogt u ook de kans om uw gestolen auto terug te vinden en vermijdt u zo de extra kosten voor de aankoop van nieuwe voertuigen.

Veiligheidsprotocol voor diefstal

Een veiligheidsprotocol voor voertuigdiefstal hebben is essentieel om grote verliezen voor uw bedrijf te helpen voorkomen. Binnen de veiligheidsprocedure kan een gps-tracker u helpen tegen autodiefstal. Deze stelt u in staat om een gestolen auto gemakkelijk te traceren en om informatie te verstrekken aan de bevoegde autoriteiten, zodat ze vlug actie kunnen ondernemen en het gestolen voertuig kan worden teruggevonden.

Geofence alerts krijgen

Een gps-tracking en fleet management oplossing biedt ook geofencing, zo kunt u een virtueel beveiligingshek instellen. U bakent een gebied rond een specifieke locatie af en ontvangt een melding, in near-realtime, als het voertuig deze zone verlaat. Bovendien kunt u het incident controleren en vaststellen of het om een niet-geautoriseerd gebruik gaat. In het geval van een verdachte gebeurtenis kunt u snel handelen en de autoriteiten op de hoogte brengen.

Voertuigen op afstand immobiliseren

We weten dat elk niet-geautoriseerd gebruik van bedrijfsvoertuigen hoge kosten met zich mee kan brengen. Dit gebruik brengt meer afgelegde kilometers, slijtage, verhoogd brandstofverbruik en mogelijke schade voor de reputatie van uw bedrijf met zich mee.

Met de immobilisatietechnologie in fleet management software kunt u op afstand de ontsteking van elk voertuig van uw wagenpark uitschakelen. Als het voertuig aan het rijden is, zal het worden uitgeschakeld zodra het tot stilstand komt.

Wanneer u er zich in het ergste geval bewust van wordt dat er een voertuig is ontvreemd, zijn de eerste momenten van vitaal belang. Doorgaans is het zo dat hoe langer uw bedrijfsvoertuig buiten uw controle is, hoe kleiner de kans om uw gestolen voertuig terug te krijgen is. Door immobilisatie software kunt u direct actie ondernemen en uw gps-tracking oplossing kan worden gebruikt om te helpen de gestolen auto te traceren en terug te vinden.

Meer voordelen

Telematica kan u helpen de veiligheid te verbeteren en uw wagenpark beter te beschermen. Naast de hulp van de gps-tracker tegen mogelijke autodiefstal, helpt fleet management software uw bedrijf om taken te automatiseren en de dispatching te verbeteren. Zo kunt u een efficiëntere en betere werking van het hele bedrijf realiseren.

Lees onze Buyer’s Guide om meer voordelen van gps-tracking sofware te ontdekken en vraag een prijsopgave aan. 

[1] https://ec.europa.eu/eurostat/web/products-eurostat-news/-/DDN-20191104-1

[2] https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=Crime_statistics&stable=0&redirect=no#cars_are_stolen_in_the_EU_on_average_2015-2017

Ontdek hoe ons platform u de zichtbaarheid geeft die u nodig heeft om meer gedaan te krijgen.


Verizon Content team

Het Verizon Content team schrijft graag over de ontwikkelingen in de markt, tips & tricks, quick-wins en inspirerende cases.


Tags: Veiligheid

Wellicht ook interessant voor u

Alles bekijken