Wat is fleet-tracking?

Met fleet-tracking is het mogelijk om de locaties en prestaties van bijvoorbeeld voertuigen, werknemers of materieel te volgen. Een fleet-trackingsysteem staat ook wel bekend als een fleetmanagementsysteem of een GPS-voertuigvolgsysteem. Fleet-tracking wordt vooral ingezet voor het volgen van auto’s, bestelbusjes, vrachtwagens en ander materieel dat zich over land verplaatst, zoals aanhangwagens. In veel gevallen is het hierbij ook mogelijk om individuele chauffeurs te identificeren.

Fleet-tracking maakt gebruik van op gebaseerde technologie om data te verzamelen over bijvoorbeeld de fleet. Deze data worden meestal actief en realtime verzameld, zodat het voor fleetmanagers mogelijk is strategische beslissingen te nemen op basis van actuele operationele ontwikkelingen. Denk aan welk voertuig het dichtst in de buurt is om te reageren op een binnenkomende opdracht, waar zich de dichtstbijzijnde kraan bevindt, hoeveel generatoren er nog beschikbaar zijn op het depot en of een medewerker al is teruggekeerd van een opdracht.

Om fleet-tracking effectief in te zetten, hebt u een fleetmanagementsysteem nodig dat op een slimme manier de enorme hoeveelheden data interpreteert en ze omzet in overzichtelijke en eenvoudig te gebruiken dashboards en meldingen.