GPS tracking voor transport & logistiek

Bespaar op brandstofkosten en verhoog de productiviteit dankzij meer inzicht in uw wagenpark.

Bespaar op brandstofkosten en verhoog de productiviteit dankzij meer inzicht in uw wagenpark.

Elke gereden kilometer zorgt voor kosten

Transportbedrijven hebben meer dan welk ander soort bedrijven last van fluctuerende brandstofkosten en ongepland voertuigonderhoud. En hoewel brandstofuitgaven noodzakelijk zijn voor uw bedrijf, kan u toch op deze kosten besparen. Ontvang uitgebreide rapportages met een gedetailleerd overzicht van zaken als stationair draaien, snelheidsovertredingen en agressief optrekken. Zo hebt u de middelen om ongewenst rijgedrag te voorkomen en zoveel mogelijk kilometers uit elke liter brandstof te halen.

Defecte voertuigen kunnen niet worden ingezet en vertalen zich in gemiste omzet. En met voertuigen die tot wel honderden kilometers per dag afleggen, kan een klein mankement al snel uitgroeien tot een groot – en kostelijk – probleem. Fleetmanagementoplossingen kunnen u eraan herinneren als een voertuig een onderhoud nodig heeft en foutmeldingen van de motor direct onder de aandacht brengen. Zo kan u het onderhoud efficiënter inplannen.

Inzicht in veilig rijgedrag, kijk mee vanaf de passagiersstoel

Uw chauffeurs zijn vaak op de baan. Dat kan leiden tot zorgen over onveilig rijgedrag en verkeersovertredingen. Dankzij GPS-tracking krijgt u eenvoudig inzicht in het rijgedrag van uw chauffeurs en weten zij het als zij zichzelf, hun voertuigen of hun medeweggebruikers onnodig in gevaar brengen. Gevaarlijk rijgedrag, zoals te snel rijden of bruusk remmen, kan leiden tot ernstige gevolgen. En als uw chauffeurs rondrijden met uw bedrijfsnaam op het voertuig, kan een dergelijke rijstijl ook uw bedrijfsimago schaden.

Daarnaast hebt u als logistiek- of transportbedrijf vaak te maken met tachograafwetgeving, met mogelijk grote gevolgen als de tachograaf onjuiste registraties verricht. U loopt dan het risico dat u de wet overtreedt, en het risico op ongelukken neemt ook drastisch toe als chauffeurs lange uren maken zonder pauzes. Verbind uw compatibele tachograaf daarom met onze oplossing en krijg ongekend inzicht in de live-tachostatus van al uw chauffeurs. Het helpt u om sneller beslissingen te nemen, betrouwbaardere planningen te maken en u wordt op tijd gewaarschuwd voor mogelijke overtredingen.

Verhoog de veiligheid, reageer direct als het misgaat

Volgens cijfers van de politie gaat het bij voertuigdiefstal in één op de tien gevallen over bedrijfswagens. Zorgwekkende informatie, zeker omdat het er niet makkelijker op wordt om uw voertuigen te beveiligen als ze zo vaak weg zijn van uw bedrijf. Met GPS-tracking krijgt u meteen een melding als een voertuig wordt gestart. En mocht het dan toch tot diefstal komen, dan kan u eenvoudig de GPS-locatie traceren om het voertuig terug te halen.

Vraag een gratis demonstratie aan

In 15 minuten laten we u zien waarom ons platform ideaal is voor uw organisatie.

Lennox Mansveld Ultra Logistics velux

Functies

Eén login voor elk voertuig

Als de business nooit stopt, doet u dat ook niet. Met onze fleetmanagement-app krijgt u altijd en overal toegang tot belangrijke informatie over uw werknemers.

Haal meer uit uw voertuigen

Krijg meer inzicht in het gebruik van uw voertuigen. Weet waar en wanneer ze worden ingezet. Krijg een duidelijk beeld van ongebruikte voertuigen en zet ze efficiënter in.

Bescherming tegen valse claims

Wapen uw werknemers tegen valse claims door hun locatie, rijgedrag en voertuigbewegingen vast te leggen aan de hand van accurate GPS-data.

Zet voertuigen efficiënter in

Weet welke middelen u ter beschikking hebt, waar ze zich bevinden en hoe efficiënt ze worden gebruikt. Zo zet u ongebruikte voertuigen toch nog in.

Onderhoudsplanning

Hou grip op het onderhoud van uw voertuigen. Stel makkelijk alerts in die u waarschuwen als een voertuig een onderhoud nodig heeft en stuur ze naar uw eigen werknemers of naar uw lokale garage. Plan onderhoud efficiënter in en druk uw kosten.

Veiliger op weg

Help uw chauffeurs om veiliger te rijden. Monitor verschillende zaken die te maken hebben met veilig rijgedrag, van rij- en rusttijden tot snelheidsovertredingen.

Inzicht in verschillende gebeurtenissen, op basis van historische gegevens

Versnel het interne onderzoeksproces in het geval van schade of ongeluk, door eenvoudig de loop van gebeurtenissen terug te zien.

Ontvang alerts

Kies zelf waarvoor u alerts wilt ontvangen, van te snel rijden of onnodig stationair draaien tot hard remmen, het starten van de motor of als iemand een aangewezen gebied verlaat – en wie ze ontvangt.

Bespaar op kosten

Neem verschillende factoren in overweging bij het plannen van routes, waaronder het aantal kilometers, arbeidskosten en overuren.

Smartphone- en tabletvriendelijk

Werkt op de meeste veelgebruikte smartphones en tablets. Zo bespaart u op hardwarekosten en biedt u werknemers een optimaal gebruiksgemak.

Overzichtelijk dashboard

Eén centrale hub waarin u overzichtelijk de door u gewenste data ziet, aan te passen aan uw sector en bedrijfsdoelstellingen.

Stationair draaien

Stationair draaien is vaak een makkelijk te voorkomen manier van brandstofverspilling. Bespaar op brandstofkosten dankzij inzicht in onnodig stationair draaien.