GPS tracking voor autobus & busbedrijven

GPS tracking voor autobus & busbedrijven

Bespaar op brandstofkosten, verbeter de productiviteit en verhoog de veiligheid van zowel chauffeurs als passagiers met een fleetmanagementoplossing.

HomepageIndustrieAutobus & Busbedrijven

Hou grip op uw brandstofkosten

Zie precies waar er voor uw wagenpark ruimte is voor verbetering

Fluctuerende brandstofkosten zijn een zware last voor het wagenparkbudget. Weinig sectoren hebben daar zó veel last van als bus- en autobusbedrijven. Dankzij GPS-tracking kan u efficiënter plannen en ongewenst rijgedrag terugdringen om meer grip te krijgen op uw brandstofuitgaven. Dring het aantal kilometers terug door het dichtstbijzijnde voertuig in te zetten en door optimale routes in te plannen. Verklein het risico op vertraging door routes aan te passen aan veranderende verkeerssituaties. Monitor uw voertuigen op onnodig stationair draaien en ongeoorloofd voertuiggebruik. Zo bespaart u op brandstofkosten, terwijl u tegelijkertijd ook de klantervaring verbetert.


Veiligheid is essentieel

Wees gerustgesteld

Als het gaat om veiligheid op de weg hebben bus- en autobusbedrijven een grotere verantwoordelijkheid dan wie dan ook. Niet alleen rijden uw chauffeurs met dure voertuigen, ze vervoeren ook de meest kostbare lading die er is: mensen. Het is dus essentieel dat zij veilig rijden, om ervoor te zorgen dat zowel uw passagiers als uw voertuigen veilig op hun bestemming aankomen. Met GPS-tracking kan u een waarschuwing krijgen op het moment dat een chauffeur gevaarlijk rijgedrag vertoont, zoals te hard rijden of bruusk remmen, en kan u snel handelen in noodgevallen of bij andere problemen.

Veel bussen en autobussen zijn bovendien gebonden aan tachograafwetgeving, met mogelijk grote gevolgen als de tachograaf onjuiste registraties verricht. U loopt dan het risico dat u de wet overtreedt, en het risico op ongelukken neemt ook drastisch toe als chauffeurs lange uren maken zonder pauzes. Verbind uw compatibele tachograaf daarom met onze oplossing en krijg ongekend inzicht in de live-tachostatus van al uw chauffeurs. Het helpt je om sneller beslissingen te nemen, betrouwbaardere planningen te maken en je wordt op tijd gewaarschuwd voor mogelijke overtredingen.


Bied een naadloze service

Maximale efficiëntie voor uw wagenpark en de hele dag een verhoogde productiviteit

Productieve werknemers zijn gelukkige werknemers. En in een competitieve markt als de bus- en autobussector kan het bieden van een realistische en betrouwbare service het verschil maken tussen terugkerende klanten of lege stoelen. Met een fleetmanagementoplossing hebt u de nodige kennis en de inzichten om vooruit te plannen en de productiviteit van uw wagenpark te verbeteren, dankzij optimale routeplanning, realistische dispatching en de mogelijkheid om uw voertuigen optimaal in te zetten.

Weet altijd waar uw voertuigen zich precies bevinden en zie welk voertuig het dichtstbij is om passagiers op te pikken. Voorzie uw chauffeurs van duidelijke en betrouwbare instructies, zonder dat u ze steeds hoeft te bellen om naar hun status en locatie te vragen. Zo bespaart u niet alleen tijd, u heeft ook een realistischer inzicht en u verhoogt de veiligheid van uw chauffeurs (en hun passagiers) doordat ze niet meer achter het stuur hoeven te bellen.


Functies

Eén login. Alle voertuigen.

Als de business nooit stopt, doet u dat ook niet. Met onze fleetmanagement-app krijgt u altijd en overal toegang tot belangrijke informatie over uw werknemers.

Haal meer uit uw voertuigen

Krijg meer inzicht in het gebruik van uw voertuigen. Weet waar en wanneer ze worden ingezet. Krijg een duidelijk beeld van ongebruikte voertuigen en zet ze efficiënter in.

Bescherming tegen valse claims

Wapen uw werknemers tegen valse claims door hun locatie, rijgedrag en voertuigbewegingen vast te leggen aan de hand van accurate GPS-data.

Zet voertuigen efficiënter in

Weet welke middelen u ter beschikking hebt, waar die zich bevinden en hoe efficiënt ze worden gebruikt. Zo kan u ongebruikte voertuigen toch nog inzetten.

Onderhoudsplanning

Hou grip op het onderhoud. Stel makkelijk alerts in die u waarschuwen als een voertuig een onderhoud nodig heeft en stuur de melding naar uw eigen werknemers of naar uw lokale garage. Zo plant u onderhoud efficiënter in en bespaart u kosten.

Veiliger op weg

Help uw chauffeurs om veiliger te rijden. Monitor verschillende zaken die te maken hebben met veilig rijgedrag, van rij- en rusttijden tot snelheidsboetes.

Inzicht in verschillende gebeurtenissen, op basis van historische gegevens

Versnel het interne onderzoeksproces in het geval van schade of ongelukken door eenvoudig de loop van gebeurtenissen terug te zien.

Ontvang alerts

Kies zelf waar u alerts voor wilt ontvangen – van te snel rijden of onnodig stationair draaien tot bruusk remmen, het starten van de motor of als iemand een aangewezen gebied verlaat – en wie ze ontvangt.

Bespaar op kosten

Neem verschillende factoren in overweging bij het plannen van routes, waaronder het aantal kilometers, arbeidskosten en overuren.

Smartphone- en tabletvriendelijk

Werkt op de meeste veelgebruikte smartphones en tablets. Zo bespaart u op hardware kosten en biedt u werknemers een optimaal gebruiksgemak.

Overzichtelijk dashboard

Eén centrale hub waarin u overzichtelijk de door u gewenste data ziet, aan te passen aan uw sector en bedrijfsdoelstellingen.

Stationair draaien

Stationair draaien is vaak een makkelijk te voorkomen vorm van brandstofverspilling. Bespaar op brandstofkosten dankzij inzicht in onnodig stationair draaien.