HomepageKennisbankKlantcasesTijdig klanten informeren mocht de bus later zijn

Klantcase

Tijdig klanten informeren mocht de bus later zijn

De kosten van Verizon Connect Reveal vielen me alleszins mee. We rijden veel in het buitenland en ik dacht dat dit extra datakosten met zich mee zou brengen. Dat is dus niet het geval.
Robby van Hoecke
Eigenaar

Wie op vakantie gaat, wil op vakantie. Te lang wachten op de bus of een extra lange busrit omdat de verkeerde afslag is genomen, komt de pret niet ten goede. Vervoerbedrijf Robby Cars heeft een aangename reis daarom hoog in het vaandel staan. Reveal helpt haar daarbij: het laat zien waar de bussen zijn en of afgesproken tijden gehaald worden. Zo niet, dan kan zij haar klanten tijdig informeren. “Dit komt professioneel over”, aldus eigenaar Robby van Hoecke.

Bijna wekelijks rijden er bussen van Robby Cars vanuit België naar Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Frankrijk, Spanje en Italië. Daarnaast verzorgt zij leerlingenvervoer: ’s ochtends haalt ze kinderen op om naar school te brengen en aan het eind van de dag brengt ze diezelfde kinderen weer naar huis. “We maken nu ruim een jaar gebruik van Reveal. Ik kan me nu al niet meer voorstellen hoe het was om zonder het systeem te werken”, vertelt Robby.

Goede demo, keurige prijs

“Toen we door Verizon Connect werden benaderd, waren we niet bewust op zoek naar een fleetmanagement systeem. De uitleg over de mogelijkheden ervan maakte wel meteen indruk. Toen vervolgens uit de demo bleek hoe overzichtelijk en gebruiksvriendelijk het systeem was, zijn we vrij snel overstag gegaan. Ook omdat ik de prijs heel redelijk vond. We rijden veel in het buitenland, dus ik was in de veronderstelling dat het erg duur zou zijn. Het verzamelen van data over de grenzen heen brengt echter geen extra kosten met zich mee.”

Maakt proactief handelen mogelijk

“Alleen al het feit dat ik weet waar mijn bussen zijn, geeft een gevoel van controle en overzicht. Het maakt ook dat ik proactief kan handelen, mocht ik zien aankomen dat een afgesproken tijdstip niet wordt gehaald. Soms plannen we twee ritten vlak achter elkaar. Natuurlijk ruimen we dan voldoende tijd in, maar er kunnen omstandigheden zijn die ertoe leiden dat we later zijn. In plaats van de klant te laten wachten, kunnen we haar – dankzij Reveal - informeren waarom we later zijn en wanneer we alsnog verwachten aan te komen. Het voorkomt frustraties.”

“En mocht een bus panne hebben”, gaat Robby verder, “dan kunnen we precies zien waar deze staat en daar direct onze monteurs op af sturen. Vroeger hadden we dan via de telefoon contact, over waar de bus stond. Neem van mij aan: uitleggen waar een bus staat is zo eenvoudig nog niet.”

Minder discussies

“Ook in onze sector zijn er klanten die beweren dat de bus op de verkeerde plek zou hebben gestaan. Of dat de bus helemaal niet op is komen dagen. In het systeem check ik dan de datum waarover het gaat: ik kan precies de route zien die de betreffende bus heeft gereden, alsook op welke tijdstippen de bus waar was. Het rapport hiervan kan ik met een druk op de knop per mail naar de klant sturen, met een toelichting waarom de klant ongelijk heeft of wat de reden was dat het anders is gelopen. Het scheelt discussies en gedoe.”

Zekerheid over gereden uren

De rapporten geven ook een duidelijk overzicht van het aantal uren dat een chauffeur heeft gereden. Dit maakt het erg makkelijk om het aantal uren dat een chauffeur op de urenstaat heeft ingevuld te controleren. Bij een afwijking hoeven we maar naar het systeem te verwijzen, daar staat het precies.”


Tags: Klantenservice, Productiviteit & Efficiëntie, Projectmanagement, Facturatie

Misschien vind je dit ook leuk

Alles bekijken