HomepageKennisbankKlantcasesGroup Limas reageert sneller op dringende opdrachten met Verizon Connect

Klantcase

Group Limas reageert sneller op dringende opdrachten met Verizon Connect

 
Maandelijks doen we enkele steekproeven om te controleren of de uren die onze medewerkers hebben doorgegeven effectief kloppen. Bovendien is het een handige tool om kostprijsberekeningen en nacalculaties te maken
Ben Maes

Dankzij Verizon Connect reageert Group Limas sneller op spoedklussen en beheert het beter de planning. Die twee punten zijn, samen met duidelijke dagrapporten, een groot voordeel voor zaakvoerder Ben Maes, die erg te spreken is over Verizon Connect. “Het professionalisme en de flexibiliteit, zowel van het systeem als de mensen die er werken, zijn troeven.”

Group Limas, met hoofdkantoor in Schelle, levert facilitaire, bouwkundige, energetische en hygiëne-oplossingen voor bedrijven en particulieren. Shell, Engie, Stad Antwerpen en DB Schenker zijn maar enkele van de toonaangevende namen die Group Limas tot zijn klantenportfolio mag rekenen. Het bedrijf bestaat uit vier entiteiten, elk met een eigen expertise. Met 130 medewerkers en zestig bedrijfsvoertuigen is Group Limas op tien jaar tijd uitgegroeid tot een gevestigde waarde in de wereld van bouw, onderhoud, bescherming en optimalisatie van onroerend goed.

Reageren op dringende opdrachten

Bij het inplannen van de opdrachten komt veel organisatie kijken, met als extra moeilijkheid dat een kwart van de opdrachten vooral spoedklussen zijn. Daarom had Group Limas nood aan een fleetmanagementoplossing die inzicht geeft in de locaties van medewerkers, zodat aan de hand daarvan bepaald wordt wie het dichtst in de buurt is om te reageren op een spoedopdracht. “Dat scheelt ons veel rondbellen en draagt ertoe bij dat de klant minder lang op hulp hoeft te wachten.”

Nauwkeurige administratie

Voor Group Limas zijn de dagrapporten die getrokken kunnen worden uit het systeem een hulpmiddel bij de administratie. “Maandelijks doen we enkele steekproeven om te controleren of de uren die onze medewerkers hebben doorgegeven effectief kloppen. Bovendien is het een handige tool om kostprijsberekeningen en nacalculaties te maken”, aldus Ben Maes.

Een ander bijkomend voordeel van de fleetmanagementoplossing is dat snelheidsovertredingen nu bij de persoon belanden die de overtreding beging, wat in het verleden een lastige taak was om uit te zoeken.

Beschermd tegen diefstal

Met veel verschillende bestelwagens die vaak stilstaan op niet-afgesloten werven, is diefstal jammer genoeg geen onbekend fenomeen voor Group Limas. Dankzij Verizon Connect Reveal blijft de schade achteraf gelukkig beperkt. “Doordat we op elk moment weten waar onze voertuigen zijn, helpt dat voor ons om ze snel terug te krijgen, met beperkt kapitaal- en tijdverlies.”

Bewust van gedrag

Voorlopig analyseert Group Limas het rijgedrag van de medewerkers niet, maar in de toekomst is dat wel de bedoeling. “We hebben sinds kort een fleetmanager die zich gaat verdiepen in onnodig stationair draaien, rijgedrag... Als we merken dat er steevast te hard wordt opgetrokken of dat de motor onnodig draait, is het aan hem om onze medewerkers aan te spreken.”

Flexibel en professioneel

Om gebruik te maken van Verizon Connect Reveal werd er bij de voertuigen van Group Limas hardware geïnstalleerd. “Dat ging heel professioneel”, zegt Ben Maes. “Zo waren ongeveer twee uur bezig per voertuig. Daarbij stelden de monteurs zich flexibel op, ook als ze de hardware eens op een avond of in het weekend moesten installeren.”

“Zowel over de Reveal-software als over de communicatie met de medewerkers van Verizon Connect ben ik erg tevreden”, besluit Ben Maes. “Er wordt snel gereageerd op vragen en verzoeken, en geen moeite is te veel om ons bij staan met raad en advies. Zo optimaliseren we samen de werking van het systeem.”


Tags: Controle kosten, Klantenservice, Productiviteit & Efficiëntie, Planning, Prestaties & Training

Wellicht ook interessant voor u

Alles bekijken