HomepageKennisbankKlantcasesDe Triangel zet nog meer in op klanttevredenheid dankzij Verizon Connect

Klantcase

De Triangel zet nog meer in op klanttevredenheid dankzij Verizon Connect

Naast een vereenvoudigde administratie zorgt Verizon Connect Reveal voor de mobiliteitsdienst ook voor een hogere klanttevredenheid. Dankzij het platform zien we waar de chauffeurs zich op elk moment bevinden. Nu kunnen we zelf proactief te werk gaan en de klanten laten weten dat de chauffeur iets later zal zijn omdat hij bijvoorbeeld in de file staat of omdat er werken zijn.
Bert Jonckers
Coördinator DVC De Triangel

Veel organisaties gebruiken een fleetmanagementsysteem voor kilometerregistratie en brandstofbesparing. Maar voor het Dagverzorgingscentrum De Triangel in het Oost-Vlaamse Destelbergen was een hogere klanttevredenheid de hoofdreden om te kiezen voor Verizon Connect Reveal.

De Triangel, het dagverzorgingscentrum dat uitgaat van het OCMW Destelbergen, geeft ouderen in de samenleving in samenwerking met thuiszorg een kwaliteitsvolle dag. Ze worden ’s morgens thuis opgehaald met een van de vijf busjes of met de wagen. In het dagcentrum creëert De Triangel een thuisvervangend milieu door de ouderen te laten genieten van bijvoorbeeld een lekkere maaltijd, een quiz, een film en bewegingsactiviteiten. ’s Avonds worden ze opnieuw naar huis gebracht. Op die manier belanden ouderen die niet mobiel zijn niet in een sociaal isolement.

Voor de mobiliteitsdienst van het OCMW Destelbergen, die onder andere het vervoer doet voor Dagverzorgingscentrum De Triangel (DVC De Triangel), was het steeds een heel gepuzzel om alle agenda’s correct op elkaar af te stemmen. Dat gebeurde aan de hand van de agendafunctie in Outlook en een uitgebreide Excel-file met allerhande kleurcodes om te zien wie wanneer welke auto gereserveerd heeft. Ook werden alle verplaatsingen door de chauffeurs met de hand opgeschreven op een reiswijzer, een tijdrovend karwei dat bovendien niet feilloos verliep. Bij elke transfer diende de chauffeur de datum, het uur van aankomst, de kilometerstand en de plaats van bestemming te noteren. Bij aankomst moest hij opnieuw de kilometerstand opschrijven. Op basis van alle notities van de verschillende chauffeurs, zowel vaste medewerkers als vrijwilligers, deed DVC De Triangel een datacumul om tot een individuele afrekening te komen.

Bert Jonckers, coördinator van DVC De Triangel die instaat voor de dagelijkse leiding, personeelsplanning en budget, en medecoördinator Mobiliteitsdienst: “Elke maand was een medewerker bezig met het volledig uitpluizen van de reiswijzers en die te linken aan Outlook en de Excel-files. Dat was heel arbeidsintensief en we offerden enorm veel personeelsuren op om tot een goed resultaat te komen.”

Volledig papierloos werken

De demo die Verizon Connect aanbood aan De Triangel kwam dan ook op het perfecte moment. Jonckers: “Verizon Connect heeft ons echt overtuigd met de demo van Reveal. Hij sloot perfect aan bij wat we zochten. Als we ons het systeem helemaal eigen hebben gemaakt, is het de bedoeling dat we volledig afstappen van de manuele reiswijzers en dat we voldoende hebben aan enkel een identificatie met de persoonlijke badge van de chauffeurs en het monitoren van de verschillende verplaatsingen. We hebben ook bewust gekozen voor de Verizon Connect Reveal -extensie met Garmin, een GPS-unit die de geplande ritten rechtstreeks naar de voertuigen pusht. Op die manier stapt de chauffeur gewoon in en ziet hij meteen al zijn stops. Zo kunnen we echt papierloos werken.”

De Triangel maakt sinds medio maart 2017 gebruik van Verizon Connect Reveal. Jonckers: “De implementatie van Verizon Connect Reveal verliep heel vlot. Per voertuig hadden de techniekers van Verizon Connect ongeveer een uur nodig om de hardware te installeren en te koppelen. Op een dag tijd waren alle voertuigen dus volledig uitgerust met Verizon Connect Reveal. Ook de service nadien was onberispelijk. In mei hadden we het vermoeden dat er een defect was in de bekabelingsbomen en toen installeerde Verizon Connect meteen een nieuwe bekabelingsboom.”

Hogere klanttevredenheid

Naast een vereenvoudigde administratie zorgt Verizon Connect Reveal voor de mobiliteitsdienst ook voor een hogere klanttevredenheid. Jonckers: “Dankzij het platform zien we waar de chauffeurs zich op elk moment bevinden. Vroeger kregen we vaak telefoon van klanten met de vraag waar de chauffeur bleef. Nu kunnen we zelf proactief te werk gaan en de klanten laten weten dat de chauffeur iets later zal zijn omdat hij bijvoorbeeld in de file staat of omdat er werken zijn. Dat komt niet alleen de klanttevredenheid ten goede, ook voor onze chauffeurs is dat prettig werken. Want zij krijgen in hun wagen minder klachten van de klanten. En als een klant ons meldt dat ze bijvoorbeeld een van onze voertuigen een snelheidsovertreding zagen maken, kunnen we dat altijd checken. Zo nemen we onze chauffeurs extra in bescherming. En beschermen we de goede naam die het OCMW Destelbergen uitdraagt.”

Veel toekomstperspectieven

De mogelijkheden met Verizon Connect Reveal zijn bijna eindeloos en De Triangel wil in de nabije toekomst nog veel meer functionaliteiten gebruiken. Jonckers: “In het kader van fuel efficiency gaan we zeker nog parameters toevoegen en ik wil ook de mogelijkheden van tankkaartintegratie verder verkennen. Verizon Connect biedt ons heel veel opleidingen, en ik ben ervan overtuigd dat we in de toekomst dus niet alleen baat hebben bij de vereenvoudigde administratie en een nog hogere klanttevredenheid, maar dat we ook onze kosten nog kunnen drukken.”

 


Tags: Klantenservice, Controle kosten, Planning

Wellicht ook interessant voor u

Alles bekijken