HomepageKennisbankKlantcasesGeen discussies meer bij Skyworkers dankzij Verizon Connect

Klantcase

Geen discussies meer bij Skyworkers dankzij Verizon Connect

Inzicht in de rittengeschiedenis levert daarnaast voordeel op als er verkeersboetes binnenkomen
Dorien Climan

Een eenvoudigere administratie en geen eventuele discussies met klanten meer. Dat zijn voor Skyworkers de twee grootste voordelen van het gebruik van Verizon Connect Reveal. Het fleetmanagementsysteem, dat inzicht biedt in de prestaties van werknemers en voertuigen, neemt alvast veel administratieve taken uit handen van office manager Dorien Climan. “Het is een heel transparant systeem waarmee ik veel tijd uitspaar en discussies vermijd.”

Skyworkers is een industrieel rope-accessbedrijf, gevestigd in het Antwerpse Herentals. Via industriële touwtechnieken is geen hoogte of diepte onbereikbaar: straal-, reinigings- of onderhoudswerken op on- of offshore windmolenparken en allerhande technische tests zijn maar een greep uit de diensten die Skyworkers aanbiedt. Met klanten over heel België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en zelfs Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk is het tiental medewerkers continu op de baan met bedrijfsvoertuigen.

Duidelijke dagrapportages

In het verleden, voor de implementatie van Verizon Connect, had Skyworkers vaak discussies met klanten over het tijdstip waarop de medewerkers juist op de werf toekwamen. Dat zorgde ervoor dat Skyworkers volgens hen teveel uren factureerde. Climan: “Van elke wagen zien we nu duidelijk wanneer hij is aangekomen op de werf, waardoor we nu over objectieve gegevens beschikken en de discussies tot het minimum herleiden. Vroeger kroop daar ontzettend veel tijd in en het bleef natuurlijk het woord van de klant tegenover het woord van onze medewerkers. En wij willen beide partijen natuurlijk tevreden houden.”

Ook op het einde van de maand is de software van Verizon Connect voor Climan een uitstekende tool voor de loonberekening. “Het is een extra controlemiddel. Maandelijks kan ik uit het systeem het exacte aantal werkuren van de medewerkers halen”, vertelt Climan.

Klantgerichte oplossing

Ook de live-map is een welgekomen functie. Op die manier kan Climan op het moment zelf zien waar de bestelwagens zijn. “Jammer genoeg hebben we vaak last van files, waardoor onze mensen later op een werf arriveren. Nu kunnen we klanten inlichten als we iets later dan verwacht toekomen, en meteen ook de nieuwe geschatte aankomsttijd meegeven. Onze klanten waarderen dat.”

Inzicht in rittenhistoriek

“Inzicht in de rittengeschiedenis levert daarnaast voordeel op als er verkeersboetes binnenkomen”, legt Climan uit. “In het verleden was het in zo’n geval lastiger om te achterhalen wie de overtreding had begaan. Vandaag kunnen we dat eenvoudig terugvinden, gewoon door te kijken wie van onze chauffeurs op welke moment op een bepaalde locatie reed.” Ook bij de collega’s onderling zorgde dat voor minder wrijving, want vaak was het voor Climan niet duidelijk wie er op dat moment met de bestelwagen reed.

Bij Skyworkers weten ze dat de functionaliteiten van de fleetmanagementsoftware nog verder gaan, maar daar maken ze nog geen gebruik van. Met Reveal is het mogelijk om inzicht te krijgen in het rijgedrag van de chauffeurs en te zien wie er veiliger of zuiniger kan rijden. Zo geeft het systeem informatie over zaken als onnodig stationair draaien, te hard rijden of bruusk remmen.

Vlotte installatie

Om gebruik te kunnen maken van Verizon Connect Reveal werd er bij de voertuigen van Skyworkers hardware geïnstalleerd. “De monteurs van Verizon Connect kwamen bij ons langs en voorzagen zes grotere bestelwagens en drie personenwagens van de juiste hardware. Dat ging allemaal heel vlot”, zegt Climan. “Er komen regelmatig nieuwe bestelauto’s bij ons wagenpark. Ook die installaties en wijzigingen verlopen steeds soepel. Meteen daarna is alles zichtbaar in het online systeem.”


Tags: Controle kosten, Facturatie, Omzet & ROI

Wellicht ook interessant voor u

Alles bekijken