HomepageKennisbankKlantcasesTwins Vervoer weet op elk moment waar vrachtwagens exact zijn

Klantcase

Twins Vervoer weet op elk moment waar vrachtwagens exact zijn

Stationair draaien doet de brandstofkosten serieus stijgen, en dat terwijl het makkelijk kan worden vermeden. Zodra ik via de app een melding krijg dat een vrachtwagen stationeert draait, bel ik de chauffeur meteen op.
Stephen Dolet

Met 23 medewerkers, 25 vrachtwagens en meer dan tien jaar ervaring is de transportfirma Twins Vervoer een begrip in West-Vlaanderen. Grotere transportbedrijven doen in onderaanneming eveneens een beroep op Twins Vervoer voor transport in de hele Benelux, met een focus op West- en Oost-Vlaanderen en Henegouwen.

Via de fleetmanagementsoftware van Verizon Connect heeft zaakvoerder Stephen Dolet de volledige controle over zijn wagenpark, voor hem een absolute must. “Sinds april 2016 maken we er gebruik van. Het is een beslissing die ik me nog geen seconde beklaagd heb”, vertelt Dolet. Voor hem was het cruciaal om op elk moment te weten waar de vrachtwagens exact zijn. “Van zodra de chauffeurs vertrekken, heb je weinig controle meer. Dankzij Verizon Connect heb ik dat overzicht wel.”

Geen ongeoorloofd gebruik van vrachtwagens

“Onze chauffeurs zijn met dure investeringen de weg op”, vertelt Dolet. “In het verleden gebeurde het wel eens dat onze vrachtwagens voor privédoeleinden gebruikt werden, bijvoorbeeld om te helpen tijdens een verhuizing. Zoiets kan natuurlijk niet door de beugel. Met de track & trace-software krijg ik automatisch meldingen als de vrachtwagens in het weekend gebruikt worden.”

Toch is het meer dan énkel een controlemiddel. Voor het onderhoud van de vrachtwagens biedt de software van Verizon Connect heel wat voordelen. “Als vrachtwagens een onderhoud nodig hebben, ontvang ik notificaties. Onze chauffeurs houden ook in de gaten als een vrachtwagen op onderhoud moet, maar soms werd dat toch over het hoofd gezien. Dan liepen de reparatiekosten in sommige gevallen hoog op”, zegt Dolet daarover. Sinds Twins Vervoer gebruikmaakt van de software van Verizon Connect krijgt elke vrachtwagen tijdig zijn onderhoud.

Meteen terugverdiend

Naast controle en onderhoud is kostenbesparing een derde reden waarom Twins Vervoer ervoor koos om in zee te gaan met Verizon Connect. Voor een transportbedrijf is brandstof een serieuze kostenpost. Elk beetje dat daarop bespaard kan worden, scheelt een flinke slok op een borrel. Bij Twins Vervoer is dat niet anders. “Stationair draaien doet de brandstofkosten serieus stijgen, en dat terwijl het makkelijk kan worden vermeden. Zodra ik via de app een melding krijg dat een vrachtwagen stationeert draait, bel ik de chauffeur meteen op.”

Voordat Dolet de beslissing nam om te opteren voor een fleetmanagementsysteem, berekende hij hoeveel minuten per dag elke vrachtwagen minder stationair zou moeten draaien om de kostprijs van het systeem te recupereren. “Voor mij was het meteen duidelijk dat het systeem zijn eigen zou terugbetalen dankzij die besparingen”, aldus Dolet.

Vlotte installatie

De installatie van de software verliep heel vlot, vertelt Dolet. “Monteurs kwamen bij ons langs en hebben alle vrachtwagens op één dag tijd voorzien van de juiste hardware. Sommige vrachtwagens staan bij onze chauffeurs thuis, en voor die vrachtwagens installeerden de monteurs de hardware bij hen thuis. Per voertuig waren ze ongeveer een uur kwijt en we konden daarna meteen met het fleetmanagementsysteem aan de slag. Ook daar ben ik dus heel tevreden over. Het is een aanrader voor iedereen in de transportsector!”


Tags: Omzet & ROI, Prestaties & Training, Productiviteit & Efficiëntie, Voertuigonderhoud

Wellicht ook interessant voor u

Alles bekijken