HomepageKennisbankKlantcasesMeer en veiligere ritten voor ambulancedienst Franckline met Verizon Connect Reveal

Klantcase

Meer en veiligere ritten voor ambulancedienst Franckline met Verizon Connect Reveal

Dankzij die Eco-Buzzer zijn de chauffeurs zich altijd bewust van hun rijgedrag en rijden ze zuiniger en niet harder dan toegelaten.
Jimmy Franck

Om snel patiënten op te pikken, is het belangrijk om te weten waar alle chauffeurs zich bevinden. Ambulancedienst Franckline schakelde Verizon Connect in om een track-en-tracesysteem te leveren dat niet alleen innovatief en gebruiksvriendelijk was, maar ook nog eens voordelig. Jimmy Franck, zaakvoerder van Franckline: “Via-via kwamen we bij Verizon Connect terecht. Na enkele contacten was ik overtuigd van hun oplossing en ondertussen ben ik al meer dan een jaar een tevreden klant. Bovendien is Verizon Connect veel voordeliger dan onze vorige leverancier van voertuigvolgsystemen.”

Franckline is gespecialiseerd in het vervoeren van patiënten naar ziekenhuizen, dokters en kinesisten in het Pajottenland. Op regelmatige basis rijdt Franckline met patiënten ook van en naar herstellingsoorden aan de kust. De ambulancedienst zet Verizon Connect in voor al zijn tien voertuigen, waaronder busjes voor zowel zittend als liggend vervoer.

Korter op de bal spelen

Omdat Reveal Franckline inzicht geeft in de near real-time locaties van de voertuigen, is het voor de dispatching makkelijker om alle opdrachten efficiënter te laten verlopen. “Op elk moment hebben we de dagplanning voor ons. Onze chauffeurs zetten de patiënten af op hun locatie en als ze klaar zijn, bellen ze ons opnieuw op. De chauffeur die dan het dichtst in de buurt is, krijgt van ons een belletje met de melding dat de patiënt opnieuw opgehaald kan worden. Zo kunnen we veel korter op de bal spelen en meer ritten verzorgen”, vertelt Jimmy.

Correcte snelheid

De busjes van Franckline zijn ook allemaal uitgerust met de Eco-Buzzer, een verborgen apparaat dat een kort alarm afgeeft als gevaarlijk rijgedrag wordt gedetecteerd, of dat continu afgaat als iemand te snel rijdt. Jimmy: “De chauffeurs kunnen die Eco-Buzzer niet afzetten of het volume ervan dempen. Als patiënten dat signaal horen, vragen ze altijd wat er aan de hand is en vertragen de chauffeurs. Dankzij die Eco-Buzzer zijn de chauffeurs zich altijd bewust van hun rijgedrag en rijden ze zuiniger en niet harder dan toegelaten.”

Mobiele toepassing

Aangezien alle chauffeurs van Franckline een smartphone van het werk hebben, was het voor Jimmy ook belangrijk dat Verizon Connect volledig mobiel te gebruiken is. “Via Verizon Connect werkt de smartphone ook als GPS, op basis van Google Maps. Dat heeft ook als voordeel dat we geen externe GPS-toestellen moeten aanschaffen, die ook verouderen en continu moeten worden geüpdatet.”

Vlotte installatie

De installatie van de hardware in de voertuigen verliep heel vlot. “Op voorhand maakten we duidelijke afspraken omdat we het natuurlijk niet konden maken dat al onze busjes voor een bepaalde tijd niet zouden kunnen rijden”, aldus Jimmy. “De afspraken werden correct nageleefd en het duurde nog geen uur per voertuig om de hardware te installeren. Op twee dagen tijd rustte Verizon Connect onze voertuigen uit. Achteraf bleek dat één voertuig niet goed op de tracking verscheen, maar een van hun technici loste dat kleine euvel meteen op.”


Tags: Veiligheid, Productiviteit & Efficiëntie, Prestaties & Training

Wellicht ook interessant voor u

Alles bekijken