HomepageKennisbankKlantcasesOptimale klantenservice voor HECS Transport met Verizon Connect Reveal

Klantcase

Optimale klantenservice voor HECS Transport met Verizon Connect Reveal

We krijgen een melding als er te snel of onveilig wordt gereden. Daar kunnen we de chauffeurs dan op aanspreken zodat ze hun rijstijl in de toekomst aanpassen. Dat komt niet alleen ieders veiligheid ten goede, maar ook het milieu.
Els Hornix

Op zes jaar tijd is HECS Transport uitgegroeid van een eenmanszaak tot een transportbedrijf met zeven voertuigen en vaste toeren in opdracht van het Nederlandse postbedrijf PostNL en pakketvervoerder DPD. In de Limburgse regio rond Zutendaal, Lanaken, Riemst en Beringen staat HECS Transport in voor de levering van honderden pakjes.

Na mindere ervaringen met een vorige leverancier van track-en-tracesystemen kwam Els Hornix, zaakvoerster van HECS Transport, via hun vaste garage in Sint-Truiden, in contact met Verizon Connect. “Ik hoorde alleen maar positieve geluiden over Verizon Connect en besloot hen te contacteren voor meer informatie. Enkele gesprekken later was ik helemaal overtuigd en sinds februari 2017 is ons wagenpark uitgerust met de hardware van Verizon Connect”, vertelt Els.

Beschermd tegen diefstal

In eerste instantie was Els voornamelijk geïnteresseerd in asset-tracking, krachtige software die het rollend materieel van een bedrijf in kaart brengt. Els: “De diefstalpreventie sprak me ontzettend aan. Als een bestelbusje rijdt terwijl hij niet is ingepland, dan krijgen we meteen melding en kunnen we het voertuig volgen en de politie inschakelen. Tot op heden hebben we dat gelukkig nog niet moeten doen.”

Vlottere klantenservice

De extra functionaliteiten die Verizon Connect Reveal biedt, leveren Els veel voordelen op. “Het systeem is een handige tool voor onze klantenservice en om eventuele klachten te weerleggen. Als DPD of PostNL een klacht krijgt van een consument omdat het pakje bijvoorbeeld niet geleverd zou zijn, dan komen ze natuurlijk bij ons aankloppen. Nu zien we in één oogopslag dat onze chauffeur een bepaalde route gereden heeft, x-aantal minuten op adres Y heeft gestaan en daarna is doorgereden. Het is voor ons nu heel makkelijk om alles op te volgen en terug te koppelen naar PostNL of DPD, op basis van accurate data.”

Vinger aan de pols

Voor Els is Verizon Connect Reveal ook een uitstekende tool om continu een vinger aan de pols te houden. “We zien onder andere in near real-time de locaties van de voertuigen, de routes die worden gereden en krijgen ook een melding als er te snel of onveilig wordt gereden. Daar kunnen we de chauffeurs dan op aanspreken zodat ze hun rijstijl in de toekomst aanpassen. Dat komt niet alleen ieders veiligheid ten goede, maar ook het milieu.”

Dat die monitoring zijn vruchten afwerpt, bleek in het verleden. Aangezien de chauffeurs de dienstvoertuigen ’s avonds voor hun eigen deur parkeren, is het al voorgevallen dat een van de medewerkers het bestelbusje buiten werktijd gebruikte voor verre verplaatsingen. “Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Elke chauffeur weet dat er een track-and-tracesysteem in het voertuig is ingebouwd en dat ze onze policy moeten respecteren.”

Extra functionaliteit toevoegen

In de toekomst wil HECS Transport de software voor nog meer doeleinden inzetten. “We zijn momenteel bezig met het koppelen van het brandstofgebruik aan de track-en-trace. Zo krijgen we een nog beter zicht op wat het systeem ons opbrengt. Verizon Connect voorziet daarvoor een opleiding, en met al onze vragen kunnen we altijd bij hen terecht”, besluit Els.


Tags: Klantenservice, Voertuigbeveiliging, Planning

Wellicht ook interessant voor u

Alles bekijken