HomepageKennisbankKlantcasesDilissen Logistics implementeert Verizon Connect Reveal voor realtime locaties van 95 trailers

Klantcase

Dilissen Logistics implementeert Verizon Connect Reveal voor realtime locaties van 95 trailers

In die vergelijking sprong Verizon Connect er echt uit, zowel qua prijs als qua kwaliteit. Het is een uitstekend systeem met enorm veel mogelijkheden. We wilden dat zowel het systeem als de leverancier continuïteit garandeerden.
Carlo Dilissen

Carlo Dilissen richtte in 1995 Dilissen Logistics op. Vandaag beschikt het bedrijf over bijna 50.000 m² opslagruimte en is het met een tachtigtal werknemers een van de grotere werkgevers in de regio rond Overpelt. De vloot van Dilissen telt onder andere 95 trailers die verspreid staan bij klanten in België, Nederland en Duitsland. Om te weten waar die zich op elk moment bevinden, rustte Carlo ze uit met Reveal, het track-en-tracesysteem van Verizon Connect.

Carlo Dilissen: “Onze chauffeurs koppelen voortdurend trailers af bij onze klanten. De trailers bevinden zich dus over een grote regio en zijn ook vaak onderweg. Daarom is het belangrijk het overzicht te houden van waar ze staan en wanneer ze bewegen. Vroeger moest onze planning dit allemaal zelf bijhouden. Voor bijna honderd trailers was dat een heel tijdrovende bezigheid en bovendien verre van waterdicht. Als iemand een foutje maakte in de planning, wat gelukkig niet al te vaak gebeurde, wisten we niet meer waar de bewuste trailer precies stond. In sommige gevallen moesten we dan onze klant bellen om dat na te gaan, wat niet altijd professioneel overkwam. Dat probleem is nu van de baan. Met één klik zien we nu in de software waar al onze trailers zich bevinden, en dat op een overzichtelijke live-kaart.”

Dat de Dilissen-trailers bij klanten staan, maakt ze ook erg moeilijk te beveiligen. “Bij ons staan ze altijd achter slot en grendel, maar bij onze klanten is dat vaak niet mogelijk”, legt Dilissen uit. “Daarom is het aan ons om ervoor te zorgen dat ze veilig zijn. Omdat we dankzij Verizon Connect precies kunnen zien waar al onze trailers zijn, kunnen we ze in geval van diefstal meteen opsporen. Het systeem is ook nauwelijks te deactiveren.”

Garantie op continuïteit

Bij de keuze van het track-en-tracesysteem ging Dilissen niet over één nacht ijs. Hij sprak meerdere leveranciers aan en vergeleek verschillende offertes. “In die vergelijking sprong Verizon Connect er echt uit, zowel qua prijs als qua kwaliteit. Het is een uitstekend systeem met enorm veel mogelijkheden. In die mate zelfs dat ik vind dat we het momenteel nog niet voldoende benutten. En minstens even belangrijk vond ik de status van Verizon Connect als een groot, betrouwbaar en gezond bedrijf. We wilden dat zowel het systeem als de leverancier continuïteit garandeerden.”

En die betrouwbaarheid, die demonstreerde Verizon Connect ook bij de installatie van Reveal. “Ze hebben zich perfect aan alle afspraken en de planning gehouden”, gaat Dilissen verder. “Voor ons was het ook heel handig dat ze de installatie op locatie konden doen. Want alle trailers naar één locatie brengen, zou ons veel tijd en geld gekost hebben. Wij vertelden hen waar alle trailers waren, zij deden de rest. Bovendien gebeurde alles in het weekend, zodat onze activiteiten ook op dat vlak niet gehinderd werden. Drie weekends later waren al onze trailers uitgerust met Reveal. En toen twee van de systemen nadien kampten met een kinderziekte, loste een interventieteam dat heel snel op.”


Tags: Facturatie, Planning, Productiviteit & Efficiëntie, Voertuigbeveiliging

Wellicht ook interessant voor u

Alles bekijken