HomepageKennisbankKlantcasesTijd- en efficiëntiewinst voor tuinaannemer Landscaping nv dankzij Verizon Connect Reveal

Klantcase

Tijd- en efficiëntiewinst voor tuinaannemer Landscaping nv dankzij Verizon Connect Reveal

Bij heel ernstige verkeersproblemen met grote vertragingen, kunnen we de planning zelfs omgooien. Zo vermijden we maximaal de bottlenecks
Yves Van Leemputten

Landscaping nv, een Antwerps bedrijf actief in tuinarchitectuur en -aanleg, heeft een vloot van o.a. zes bestelwagens en één tractor. Om te weten waar al die voertuigen zich op elk moment bevinden en als wapen tegen mogelijke diefstal, besloot zaakvoerder Yves Van Leemputten om het track-and-tracesysteem van Verizon Connect te installeren.

Yves Van Leemputten: “Het grootste probleem waar we tegenaan liepen, was dat we niet wisten waar onze voertuigen zich bevonden als ze niet op onze hoofdzetel waren. In het geval van discussies met klanten over wanneer onze ploeg daar was aangekomen of vertrokken, konden we bijvoorbeeld niet achterhalen hoe de vork in de steel zat. Laat staan dat we het konden bewijzen als we in ons recht waren. Heel vervelend, want die discussies komen vooral bij ‘uurtje-factuurtje’-contracten wel vaker voor. Dankzij Verizon Connect worden die niet langer een welles-nietesspelletje. We zien nu met één druk op de knop van wanneer tot wanneer de betrokken ploeg aanwezig was op locatie. En we merken dat de klant die informatie dan ook niet in twijfel trekt, wat ook onze relatie ten goede komt.”

En die klantrelatie verbetert Landscaping nv ook door de efficiëntieslag die het met Verizon Connect kan maken. Als de klant ons kantoor belt voor een dringende interventie, zien wij hier meteen welke ploeg er het dichtst bij is, en sturen we die erop af. “Die interventies zijn niet vaak nodig, maar áls het gebeurt, is de klant wel heel blij met die snelle aanpak”, zegt Van Leemputten. “Bovendien is die locatiedetectie ook intern heel handig. Als iemand vanop kantoor een werfbezoek wilt brengen, hoeven we de ploegbaas niet meer te storen om te zien of de ploeg wel aanwezig is. We zien dat gewoon in het systeem.”

Dat Landscaping nv perfect weet waar alle ploegen zich bevinden, betekent overigens niet dat de tool wordt ingezet om de medewerkers te controleren. “In het begin kregen we wel vragen over wat we met die gegevens gingen doen. Maar na een open gesprek met alle medewerkers hebben ze het systeem snel omarmd.”

Files en dieven te slim af

Een ander voordeel van Verizon Connect blijkt duidelijk wanneer er zware verkeersproblemen zijn. Kleurcodes geven makkelijk en in near real-time aan waar de files of wegversperringen zijn, waarop de verschillende ploegen die erlangs moeten gewaarschuwd kunnen worden. “In heel uitzonderlijke gevallen, bij heel ernstige verkeersproblemen met grote vertragingen, kunnen we de planning zelfs omgooien. Zo vermijden we maximaal de bottlenecks”, zegt Van Leemputten.

Dat het systeem zijn investering waard is, daar twijfelt Van Leemputten niet aan. “Als je de prijs per voertuig afweegt tegen de voordelen, dan is de som snel gemaakt. Neem nu de tijdswinst: alleen al een uurtje minder langer op de baan zijn per week, vlakt de kost voor één voertuig al uit. Om nog maar te zwijgen over een eventuele diefstal. Wij hebben dat gelukkig nog niet meegemaakt, maar verschillende concullega’s wel. In dat geval zouden wij onze voertuigen meteen terugvinden, want het trackingssysteem is bijzonder moeilijk te desactiveren”, besluit Van Leemputten.


Tags: Klantenservice, Planning, Productiviteit & Efficiëntie, Voertuigbeveiliging

Wellicht ook interessant voor u

Alles bekijken