HomepageKennisbankKlantcasesVerizon Connect Reveal maakt het leenautowagenpark beheersbaarder

Klantcase

Verizon Connect Reveal maakt het leenautowagenpark beheersbaarder

De installatie van Verizon Connect Reveal verliep bovendien erg soepel, dus de voertuigen waren niet lang uit roulatie. De monteurs van Verizon Connect waren per voertuig ongeveer een kwartiertje bezig.
Jan van Nevel
Eigenaar

Garagebedrijf en voertuigdealer Van Nevel installeerde gps-voertuigvolgsysteem Reveal in de leenauto’s die klanten meekrijgen als zij hun voertuig ter reparatie aanbieden. Waar mensen vroeger soms nogal ruw met de leenauto’s omgingen, heeft de onderneming in het Belgische Aalter nu een middel in handen om gebruikers aan te spreken op ongewenst rijgedrag. Maar Van Nevel zet het fleetmanagementsysteem ook in om nieuwe klanten te werven. Eigenaar Jan Van Nevel: “We hebben nu de optie om klanten alleen te laten betalen op dagen dat ze een leenvoertuig daadwerkelijk gebruiken.”

In 1958 werd Van Nevel opgericht. Toen nog alleen als garagebedrijf, maar door de jaren heen breidde het bedrijf zijn dienstverlening uit. Inmiddels levert de onderneming aan klanten die voertuigen ter reparatie aanbieden, een leenvoertuig. Daarbij gaat het vooral om zakelijke klanten, maar desondanks werd er met de voertuigen nogal ruw omgegaan, vertelt eigenaar Jan Van Nevel. Dat zorgde ervoor dat voertuigen vaker aan onderhoud toe waren, en leverde vaak boetes op.

GPS-voertuigvolgsysteem

Het bedrijf ging daarom op zoek naar een oplossing en kwam uit bij Reveal. Dit gps-voertuigvolgsysteem geeft Van Nevel realtime inzicht in waar zijn leenvoertuigen zich bevinden, maar ook hoe ermee wordt gereden. “Dat geeft ons een middel in handen om bestuurders aan te spreken op hun rijstijl en ervoor te zorgen dat ze rustiger rijden”, zegt Van Nevel. “De installatie van Reveal verliep bovendien erg soepel, dus de voertuigen waren niet lang uit roulatie. De monteurs van Verizon Connect waren per voertuig ongeveer een kwartiertje bezig.”

Van Nevel gebruikt het systeem inmiddels een aantal maanden, maar besparing door Reveal lijkt voor de eigenaar nu al evident. “Voordat we Verizon Connect Reveal gebruikten, gingen klanten nogal ruw met de leenvoertuigen om: ze namen bochten te hard, reden te snel of trapten hard op de remmen. Dat zorgt voor veel slijtage aan de banden, maar ook aan de rest van het voertuig. We merken echt dat mensen rustiger rijden nu we ze daarop aanspreken.”

Grappige situaties

De medewerkers van Van Nevel zeggen er van tevoren niet altijd bij dat de leenvoertuigen beschikken over een gps-voertuigvolgsysteem, en dat levert soms grappige situaties op. Van Nevel: “Een keer reed iemand netjes de straat uit, maar toen hij de hoek om was en in de overtuiging dat we hem niet meer konden zien, trapte hij gelijk het gaspedaal in. We hebben hem toen direct opgebeld dat hij rustiger moest rijden. Mensen reageren in zulke situaties in eerste instantie meestal verbaasd, maar daarna zie je wel dat ze hun rijgedrag aanpassen. Zo ook in dit geval.”
Reveal maakt verder een einde aan onnodige discussies over opgelopen boetes, vertelt Van Nevel. “In het verleden wilden mensen nog wel eens de discussie aangaan over een opgelopen boete. Dan zeiden ze dat een snelheids- of parkeerboete nooit van hen kon zijn, omdat ze op dat moment niet op de plaats waren geweest waar de boete was uitgeschreven. Of zeiden dat ze zich daar wel degelijk aan de maximumsnelheid hadden gehouden. Nu kunnen we er gewoon de rapportage van die dag bij pakken en precies aantonen waar iemand op dat moment was en hoe hard hij reed.”

Klantvriendelijk gebaar

Overigens gebruikt Van Nevel het systeem niet alleen om klanten te controleren. “Het systeem biedt ons ook de mogelijkheid om meer met de klant mee te denken. Voor sommige niet-commerciële organisaties – denk bijvoorbeeld aan een school – is een vervangend voertuig soms een te grote investering. Doordat we precies weten op welke dagen het voertuig ongebruikt voor de deur van die school staat, kunnen we in zo’n geval met de klant afspreken dat ze alleen betalen voor het gebruik van een leenvoertuig op dagen dat ze hem daadwerkelijk inzetten. Een klantvriendelijk gebaar dat helpt bij het werven van nieuwe klanten.”


Tags: Inspecties, Prestaties & Training, Voertuigonderhoud

Misschien vind je dit ook leuk

Alles bekijken