HomepageKennisbankBlogHoe kan een In Vehicle Monitoring System (IVMS) uw wagenpark helpen?
5 minuten om te lezen

Hoe kan een In Vehicle Monitoring System (IVMS) uw wagenpark helpen?

Door Verizon Content team 21 oktober 2020

Om het concurrentievermogen van bedrijven te behouden, is wagenparkbeheer erg belangrijk. Veel bedrijven zien veiligheidsverbetering, verhoogde productiviteit en brandstofbesparing dan ook als absolute prioriteit. In Vehicle Monitoring Systems (IVMS) worden hierdoor meer en meer gebruikt. Ook in Nederland implementeren steeds meer wagenparkbeheerders deze intelligente voertuigvolgsystemen om de veiligheid, de prestaties en de energie-efficiëntie te helpen verbeteren.

Er is een digitale revolutie binnen fleet management aan de gang; deze transformatie heeft te maken met de gps-technologie die hierachter schuilt. Gps is al lang meer dan slechts enkele stippen op een kaart. Deze evolutie heeft een directe impact op strategische gebieden zoals klantenservice, innovatie, energie-efficiëntie en kostenreductie. Verbetering in deze domeinen kan ervoor zorgen dat u een stap voor blijft op de concurrentie, waardoor u uw positie in de markt kunt verbeteren.

IVMS installaties kunnen een all-round fleet management platform bieden dat uw bedrijf vooruit helpt. IVMS oplossingen kunnen voertuiglocaties in bijna realtime weergeven, ze kunnen ook gedetailleerde informatie over de voertuigprestaties en -diagnose verstrekken. Daarnaast controleert een vehicle monitoring system op hard remmen en optrekken en kan het zelfs verbinding maken met de mobiele telefoons van de werknemers. Zo kunnen uw werknemers ook geholpen worden wanneer ze hun voertuig verlaten om een opdracht of levering uit te voeren. Met een 360º weergave van al uw materieel en voertuigen op een live-kaart, kunt u voortdurend inzicht krijgen in de dagelijkse werking van uw wagenpark en uw personeel. Dit kan u helpen de bedrijfsprestaties te verbeteren, wat meteen kan resulteren in een beter bedrijfsresultaat.

IVMS implementeren kan bedrijven niet enkel helpen om minder brandstof te verbruiken en hun voertuigen efficiënter in te zetten, maar ook om het aantal overtredingen terug te dringen. Dit alles kan leiden tot een beter wagenparkbeheer en zo tot meer winst.  

Hoe werkt in vehicle monitoring?

IVMS modules worden meestal op de OBDII poort van een voertuig geïnstalleerd. Ze traceren zowel de gps-locatie van het voertuig, als de data van de motorbesturingseenheden. Dit kunnen bijvoorbeeld gegevens zijn over het brandstofverbruik, de stilstandtijd, Diagnostic Trouble Codes (DTC’s) en plotselinge snelheidsveranderingen. De apparaten zenden deze data via het mobiele netwerk terug naar een centrale server. Via goede software kunnen wagenparkbeheerders ook nauwkeurig nagaan wie toegang tot het systeem heeft.

Laten we nu wat dieper ingaan op het potentieel van In Vehicle Monitoring Systems voor uw wagenpark en uw hele onderneming:

De veiligheid van uw team komt op de eerste plaats

Monitor alle activiteiten van uw buitendienst om ze op afstand te begeleiden. Met een IVMS kunt u de live locatie van uw voertuig en de bestuurder zien en kunt u snel handelen in het geval van problemen of een ongeval. Zo kunt u snel hulp sturen en kunt u uw apparatuur en voertuigen beter beschermen.

Identificeer slecht rijgedrag. Denk aan alle verkeerde handelingen die de veiligheid van uw personeel, materieel en voertuigen in gevaar brengen. We hebben het dan over te hard rijden, hard optrekken, hard remmen, te snel door de bocht gaan en het niet dragen van de autogordel.

In België vallen er ongeveer 52 verkeersdoden per miljoen inwoners per jaar, dat ligt iets boven het EU-gemiddelde van 49. In de periode tussen 2010 en 2018 nam het aantal verkeersslachtoffers gelukkig wel met 30% af.

Het meest recente Eurostat rapport over de veiligheid op het werk laat zien dat in België 1,68 mensen per 100.000 werknemers omgekomen zijn in 2017. Elk dodelijk slachtoffer op het werk of onderweg is er 1 te veel, en het is daardoor ook van levensbelang om eventuele slechte rijgewoontes te identificeren en om uw bestuurders te coachen om veiliger en efficiënter te rijden.

Vind de juiste oplossing voor uw bedrijf met onze gratis Fleet Management Buyer’s Guide.

IVMS installaties kunnen ons helpen om efficiënt rijden te bevorderen. Dit wordt meestal gekenmerkt door het promoten van een laag brandstofverbruik, een vermindering van de milieuvervuiling, groter rijcomfort en het terugdringen van risico’s op de weg.

GPS tracking een overweging voor uw organisatie? Lees in onze Buyer’s Guide waar u op moet letten bij de aanschaf van een systeem.

Big data voor betere prestaties

Verkrijg een volledig overzicht van de grote hoeveelheid data over de prestaties van uw wagenpark in één handig dashboard. Gebruik belangrijke inzichten zoals het verloop van opdrachten, voertuigactiviteit, stilstandtijd, afgelegde afstand en brandstofverbruik om de dagelijkse activiteiten te analyseren. Dit kan helpen om de prestaties te verbeteren en om de operationele kosten van uw wagenpark te verminderen.

Big data heeft geleid tot een transformatie van wagenparken en bedrijven. Dankzij telematics worden deze kostbare gegevens gebruikt om de aspecten van uw bedrijf te helpen identificeren waar nog ruimte voor verbetering is, om de verborgen kosten van slecht rijgedrag bloot te stellen en om fouten in de motor te kunnen detecteren voordat het te laat is.

Het verminderen van de wagenparkkosten is een prioriteit om uw eindresultaat te verbeteren. Een gps-tracking oplossing kan helpen om de uitgaven van uw wagenpark te verminderen, maar ook om het dagelijkse functioneren van uw wagenpark te verbeteren.

Het verbeteren van de productiviteit is een must

Bekijk het verloop van opdrachten en de prestaties van uw buitendienst. Met een betere zicht op uw wagenpark kunt u een betere balans opmaken van wat u heeft, en hoe uw middelen ingezet zijn. Daarna kunt u dan beoordelen of uw middelen efficiënter ingezet kunnen worden om zo meer met minder gedaan te krijgen. Dit zal dan bijdragen aan het verminderen van de stilstand perioden en helpen om uw bedrijfsmiddelen, voertuigen en team af te stemmen op de behoeftes van uw klanten, om zo de productiviteit te verhogen.

IVMS maakt wagenparkbeheer makkelijker

Telematics is een optimale partner om de activiteiten van uw wagenpark een boost te geven. Controleer de dagelijkse werking, hou zicht op wat uw team doet en waar uw voertuigen zich bevinden. Wagenparkbeheerders moeten hun team en voertuigen beschermen en het goede nieuws is dat technologie zoals In Vehicle Monitoring Systems u daarbij kan helpen.

Is uw bedrijf klaar voor deze kans? Vraag vandaag nog een prijsopgave aan en haal meer uit uw wagenpark!

[1] https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/MEMO_19_1990

[2] https://ec.europa.eu/eurostat/tgm/table.do?tab=table&init=1&plugin=1&pcode=sdg_08_60&lan

guage=en


Verizon Content team

Het Verizon Content team schrijft graag over de ontwikkelingen in de markt, tips & tricks, quick-wins en inspirerende cases.


Tags: Data & Analytics

Wellicht ook interessant voor u

Alles bekijken