Efficiënter brandstofverbruik voor uw wagenpark

Brandstofefficiëntie is meer dan enkel het aantal kilometers per liter. Bent u zeker dat uw bedrijf maximaal bespaart op brandstofkosten? Wij geven u de middelen om zeker te zijn dat u niet te veel uitgeeft aan brandstof.

Brandstofefficiëntie is meer dan enkel het aantal kilometers per liter. Bent u zeker dat uw bedrijf maximaal bespaart op brandstofkosten? Wij geven u de middelen om zeker te zijn dat u niet te veel uitgeeft aan brandstof.

Stationair draaien kost meer dan u denkt

Voor één voertuig vallen de kosten nog wel mee. Maar als u kijkt naar uw volledige wagenpark swingen de kosten voor stationair draaien al snel de pan uit. Sommige bedrijven bespaarden in het eerste jaar dat ze gebruikmaakten van deze brandstofbesparende oplossing honderdduizenden euro’s.

Geef uw chauffeurs infosessies

Om het probleem van stationair draaien op te lossen, is het soms al voldoende om chauffeurs infosessies te geven. Nu beschikt u over data over het brandstofverbruik om uw team effectief te coachen, om misverstanden de wereld uit te helpen en om te besparen op de brandstofkosten van uw wagenpark.

Herken onnodig stationair draaien

Soms is stationair draaien nodig – bijvoorbeeld als u gebruikmaakt van apparatuur met een PTO-sensor. Onze rapportages maken een duidelijk onderscheid tussen noodzakelijk en onnodig stationair draaien.

Minimale motorslijtage

Door de motor minder te gebruiken, slijt hij minder snel. Zo bespaart op reparatie- en onderhoudskosten, en zorgt u voor een langere levensduur van uw voertuigen.

Een nieuwe rijstijl kan uw brandstofkosten flink verlagen

Met een rustigere en meer beheerste rijstijl verlaagt u de brandstofkosten met een derde.* Maar hoe zorgt u ervoor dat uw chauffeurs hun rijstijl aanpassen en zuiniger de weg opgaan? Onze oplossing maakt dat eenvoudig.

*Bron: Amerikaanse ministerie van Energie

Motivatie voor verbetering

Tot nu hadden chauffeurs niet echt een motivatie om zuiniger te rijden. Onze Mobiele App helpt om prestaties van chauffeurs te monitoren en geeft onder andere inzicht in brandstofverspillend rijgedrag. Zo worden bestuurders aangemoedigd om op een leuke manier intern met elkaar de competitie aan te gaan voor de titel van meest efficiënte chauffeur.

Focus op veiligheid

Agressief rijgedrag zorgt niet alleen voor een stijging tot wel 33 procent van uw brandstofkosten, het verhoogt ook de kans op ongelukken.

Actuele alerts

Het beste moment om chauffeurs te wijzen op brandstofverspillend rijgedrag? Dat doet u als ze de baan op zijn. Dankzij automatische alerts worden ze gewezen op brandstofverspillend rijgedrag en kunnen ze hun rijstijl meteen aanpassen.

Vraag een prijsopgave aan

Beheer van uw tankpas – slim is nu ook veilig

Tankkaarten zijn makkelijk. Ze stroomlijnen het proces van kostenrapportages, u geniet een korting en ze maken het leven voor uw chauffeurs een pak eenvoudiger. Maar hoe zit het met fraudebestrijding? Wij helpen u daarbij.

Dring gesjoemel met tankkaarten terug

Zie in één oogopslag welke transacties mogelijk frauduleus zijn. Onze oplossing maakt gebruik van verschillende types data die u helpen om gesjoemel met tankkaarten een halt toe te roepen.

Open integratie

Onze oplossing biedt flexibele en betrouwbare integratieopties met andere tankkaarten en software. Zo hoeft u niet de hele tijd uw data te analyseren.

Eenvoudige rapportage

GPS-gebaseerde data maken het makkelijker om exacte inzichten te krijgen in het brandstofverbruik van zowel uw totale wagenpark, als dat van individuele bestuurders. Herken brandstofverspilling en kom zelf gesjoemel op het spoor.

Betrouwbare informatie over het gebruik van uw tankkaart biedt u inzicht in onder meer het aantal gereden kilometers per liter. Daarnaast kan u er andere oorzaken van brandstofverspilling mee herkennen, een einde maken aan het verlies van brandstof, uw werknemers coachen naar een efficiëntere rijstijl en ervoor zorgen dat uw voertuigen zo zuinig mogelijk presteren.

Engine Connect: meer nauwkeurigheid voor betere performance

Nauwkeuriger inzicht in uw brandstofverbruik helpt uw organisatie efficiënter en winstgevender te opereren. En met preciezere rapportages over de performance van uw motor, kunt u slechte rijgewoonten en onnodige kilometers identificeren en terugdringen. Zo kunt u zelfs onverwachte reparaties voorkomen.

Focus op brandstofefficiëntie

Het gedrag van uw chauffeurs heeft aanzienlijke gevolgen. Met name als uw medewerkers er slechte rijgewoonten op nahouden. Zulke gewoonten hebben een negatieve invloed op de efficiëntie en productiviteit van uw team.

Voorkom onnodig stationair draaien

Het voorkomen van onnodig stationair draaien is van groot belang. Aan de hand van nauwkeurige rapportages identificeert u welke chauffeurs dit gedrag vaak vertonen. En vermindert u de hoeveelheid geld die uw bedrijf aan brandstof uitgeeft.

Wees voorbereid op het onverwachte

Wanneer u motorstoringen op tijd opmerkt, kunt u onverwachte reparaties helpen voorkomen. Verminder de downtime van uw voertuigen en verhoog de productiviteit met een gestroomlijnder onderhoudsprogramma. 

Extra kilometers zijn niet altijd een goede zaak

Een verkeerde routeplanning kan betekenen dat uw chauffeurs meer kilometers rijden dan nodig. Elke omgereden kilometer zorgt niet alleen voor verloren productiviteit, maar ook voor onnodig brandstofverbruik. Gemiddeld zien bedrijven met een fleetmanagementsysteem een daling van 10 procent in het aantal gereden kilometers.*

*Bron: ‘Benefits After Effective Deployment of Fleet Management System’, Frost & Sullivan, 2015.

Vermijd files

Krijg inzicht in actuele verkeerssituaties en vermijd files. Zo besteden uw werknemers minder tijd aan het stationair draaien in de file.

Stuur de monteur die het dichtst in de buurt is

Voorkom onnodige kilometers en stuur de monteur die het dichtst in de buurt is van een nieuwe opdracht.

Vraag een prijsopgave aan

Beter onderhoud, betere prestaties

Voertuigen die regelmatig worden onderhouden, presteren beter en verbruiken minder brandstof dan verwaarloosde voertuigen. Of de oorzaak nu ligt in versleten bougies, slechte remmen, een verslapte aandrijvingsriem of een kapotte zuurstofsensor, slecht onderhouden voertuigen verbruiken een pak meer brandstof.

Ontvang herinneringen gebaseerd op datum, draaitijd van de motor of gereden afstand – voor verschillende soorten onderhoud. Zie in een oogopslag welke van uw voertuigen een onderhoud nodig hebben en plan afspraken in met uw lokale dealer of garage. Zo verkleint u de kans op defecte voertuigen.

Afhankelijk van het type GPS-hardware dat u gebruikt, krijgt u realtime inzicht in waardevolle data toegespitst op het type voertuig. Die data maken het mogelijk om proactief onderhoud te verrichten en minimaliseren de kans op kostelijke herstellingen.

Vraag een gratis demonstratie aan

In 15 minuten laten we u zien waarom ons platform ideaal is voor uw organisatie.

Lennox Mansveld Ultra Logistics velux