HomepageKennisbankBlogDe kracht van Integrated Video met AI-ondersteuning
6 minuten om te lezen

De kracht van Integrated Video met AI-ondersteuning

Door Verizon Content team 12 juli 2022

Volgens Transport Topics waren dashcams een paar jaar geleden nog een noviteit die door een handjevol transporteurs werd gebruikt. Maar inmiddels maken ze onlosmakelijk deel uit van vrachtwagentechnologie. Met moderne geïntegreerde video-oplossingen kunnen wagenparkbeheerders de veiligheid van chauffeur en voertuig verbeteren, en bedrijfsbreed meer kosten besparen, vooral wanneer de oplossing wordt geïntegreerd met bestaande telematicasystemen. Niet alle oplossingen bieden echter dezelfde voordelen of maken gebruik van next-generationtechnologie als artificial intelligence (AI). De oplossing van Verizon Connect doet dat wel en biedt klanten een onderscheidend voordeel met geïntegreerde video.

De grootste voordelen van Verizon Connect Integrated Video

Verizon Connect Integrated Video verbindt probleemloos met het Reveal-platform, wat wagenparken, managers en chauffeurs tal van voordelen oplevert. Organisaties kunnen:
• beelden van agressief rijgedrag terugkijken;
• inzicht krijgen in het wagenparkgebruik;
• het bedrijf beter beschermen tegen aansprakelijkheid, met name valse claims;
• het rijgedrag van chauffeurs verbeteren;
• hun merk beter beschermen;
• beter onderhandelen over (korting op) verzekeringspremies;
• risico’s beperken.

Specifieker kunnen wagenparkbeheerders het volgende:

• Filteren op basis van AI en Machine Learning: onze video-analyses op basis van AI filteren irrelevante gebeurtenissen eruit en classificeren voorvallen op basis van parameters die door elke klant vooraf zijn ingesteld. Om het systeem nog verder te optimaliseren, kan de onderliggende Machine Learning-technologie het systeem voortdurend classificaties laten verfijnen, terwijl onze medewerkers tegelijkertijd klanten om feedback vragen om zo classificatiebeschrijvingen nog nauwkeuriger te maken. Het resultaat is een oplossing die de unieke omstandigheden van elke klant nauwkeurig beoordeelt in relatie tot het gebruik van dat specifieke wagenpark.

• Analyses maken op basis van AI: met oplossingen van Verizon Connect besparen wagenparkbeheerders waardevolle tijd door op elke video AI-algoritmes toe te passen en deze te classificeren op type/ernst van het voorval (bijvoorbeeld aanrijding, agressief rijgedrag, gevaarlijk). Managers hoeven geen uren aan beeldmateriaal meer te door te ploegen, met als resultaat dat ze maar weinig hoeven te bekijken en pas in actie hoeven te komen wanneer het systeem hen een melding stuurt.

• Video als bewijs aanvoeren: voor zware bedrijfsvoertuigen en wagenparken zijn valse beschuldigingen en de daaruit voorvloeiende kostbare processen een groot probleem. Oplossingen van Verizon Connect bieden near-realtime toegang tot beelden van elk mogelijk tijdstip in de reis van het voertuig. De beelden zijn binnen een paar minuten beschikbaar op de mobiele app of via Reveal via internet. Dit kan chauffeurs, vrachtwagens en bedrijven beschermen tegen valse claims, omdat wagenparkbeheerders fragmenten van het bewuste voorval kunnen bekijken en in zo’n geval  de aansprakelijkheid direct kunnen weerleggen.

• Beter coachen: met onze oplossing kunnen wagenparkbeheerders rijstijlen en -trends herkennen en ongewenst rijgedrag opsporen – denk aan het wild nemen van bochten, hard remmen en te hard rijden. Op basis van deze informatie kan dan een trainingsprogramma worden opgezet – voor individuele of alle chauffeurs – dat op een positieve manier aanzet tot beter rijgedrag.

Het verschil zit ‘m in de details

De technologische mogelijkheden mogen dan eindeloos zijn, ze leveren pas iets op als wagenparkbeheerders er goed mee overweg kunnen. Verizon Connect Integrated Video maakt continu opnamen. Wanneer het systeem een voorval detecteert, kunnen de camerabeelden van dat specifieke moment opgevraagd worden; het fragment begint 10 seconden voor het voorval en loopt door tot 5 seconden erna.
Dit fragment wordt via een aparte URL geüpload in de cloudopslag van onze partner en vervolgens beoordeeld en geclassificeerd door de AI-engine. Als het beeld onder een classificatie valt die eerder als meldenswaardig is aangegeven, dan wordt de klant op de hoogte gebracht. Hij kan de informatie vervolgens bekijken op onze mobiele app of via Reveal (via internet of een mobiel toestel). De klant kan dan zelf nog bepalen welke beelden hij precies ziet en hoe hij ze ziet door te filteren op meer gedetailleerde parameters (bijvoorbeeld op voertuig, op voorval of op groep chauffeurs).

Lees hier hoe Verizon Connect Integrated Video uw wagenpark ondersteunt bij operationele en veiligheidsproblemen.

Verizon Connect Integrated Video is niet alleen eenvoudig te gebruiken en zeer uitgebreid, klanten krijgen ook de beschikking over de volgende mogelijkheden.

• Goede handvaten: als het om support gaat, staat de klant aan het roer met tools en informatie die hem laten anticiperen op problemen. Hij kan kwesties eenvoudig zelf in een paar minuten oplossen zonder daarvoor uren aan de telefoon te hoeven zitten met klantenservice.

• Duidelijk zicht: de kleine camera van Verizon Connect Integrated Video is makkelijk te installeren en biedt een 150-graden zicht in professionele HD-beeldkwaliteit, zodat wagenparkbeheerders een kraakhelder beeld hebben van alles wat er tijdens de reis gebeurt.

• Flexibele installatie-opties: we kunnen Verizon Connect Integrated Video voor de klant installeren. Voor degenen die de oplossing liever snel zelf in werking stellen, bieden we een eenvoudige in-app zelfinstallatie-optie: 1. monteer de camera, 2. verbind de camera met Reveal en 3. stel ‘m af.

• Altijd ondersteuning: mocht een camera niet goed functioneren, dan biedt Verizon Connect altijd ondersteuning om het probleem op te lossen. Klanten die niet in staat zijn problemen zelf op te lossen, kunnen direct contact opnemen met personeel van het supportcenter dat direct toegang heeft tot de diagnostiek van de cameraprestaties. De gegevens daarvoor worden continu en realtime verzameld om te zien of de camera goed werkt en opneemt.

• Korte handleidingen: klanten kunnen de uitgebreide productbeschrijvingen bekijken, maar er zijn ook korte handleidingen voor het verhelpen van problemen. Via de mobiele app of de webapplicatie zelf is er ook 24/7 proactieve ondersteuning. Bovendien geven we gevraagd en ongevraagd tips om het gebruik van meldingen te stroomlijnen en gebruikers te helpen de volle potentie van het systeem te benutten.

• Toekomstgerichte aanvullingen: we hebben aanvullende functionaliteiten op de planning staan, waaronder de mogelijkheid om videomeldingen niet alleen door te sturen naar de administratieve gebruikers van het account, maar ook naar een andere ontvanger of groep.

Bekijk het zelf

Volgens Transport Topics zal het toenemende gebruik van camera’s in de transportsector er uiteindelijk voor zorgen dat wagenparkbeheerders een nauwkeuriger beeld hebben van wat er echt op de weg gebeurt. Ten volle gebruikmaken van deze belangrijke technologie is een must voor wagenparkbeheerders.                                                                                                                             

Lees hier hoe Verizon Connect Integrated Video uw wagenpark ondersteunt bij operationele en veiligheidsproblemen

Bronnen
https://www.ttnews.com/articles/onboard-video-gains-traction-trucking

Plan een demo
Ervaar hoe ons platform u inzichten geeft om meer gedaan te krijgen.


Verizon Content team

Het Verizon Content team schrijft graag over de ontwikkelingen in de markt, tips & tricks, quick-wins en inspirerende cases.


Tags: Data & Analytics

Wellicht ook interessant voor u

Alles bekijken