HomepageKennisbankBlogWat Zijn de Voordelen van Trailer Tracking voor uw Bedrijf?
5 minuten om te lezen

Wat Zijn de Voordelen van Trailer Tracking voor uw Bedrijf?

Door Verizon Content team 24 november 2020

Wat Zijn de Voordelen van Trailer Tracking voor uw Bedrijf? 

Het aantal ladingdiefstallen neemt explosief toe in de EMEA-regio. [1] Ook in België is dit type misdaad een groot probleem. In 2019 registreerde de Transported Asset Protection Association (TAPA) - de organisatie die zich inzet voor het beschermen van ladingen en goederen - 166 diefstallen of pogingen tot ladingdiefstal in België. Hiermee is België het vierde meest getroffen land van Europa. [2] Dit hoge aantal diefstallen heeft ernstige gevolgen voor bedrijven. Deze zijn niet alleen financieel, maar kunnen ook ook de bedrijfsreputatie schaden en het klantenvertrouwen verminderen.

Het is duidelijk dat er actie moet worden ondernomen om het probleem aan te pakken - dit is waar trailer gps tracking systems in het spel komen. Niet enkel voertuigen kunnen met gps worden getraceerd. Een fleetmanagement systeem met gps kan ook trailers tracken, en zo helpen om diefstal of ongeautoriseerd gebruik tegen te gaan, uw lading te beschermen en te zorgen voor een efficiënter gebruik van uw assets en bedrijfsmaterieel. 

Laten we dus dieper ingaan op wat gps tracking voor trailers exact doet, waarom het zo belangrijk is en wat de voordelen voor uw bedrijf zijn.

Waarom een gps tracker in een aanhanger installeren?

De financiële gevolgen van diefstal zijn aanzienlijk voor transportbedrijven. Naast het verlies van goederen en mogelijk hogere verzekeringspremies kan het terugvinden van de gestolen trailer complex en duur zijn. Het is bijvoorbeeld moeilijk om zonder gegevens van een gps tracker op de aanhangwagen de autoriteiten de exacte informatie te geven die ze nodig hebben om de diefstal te onderzoeken. Gps in de trailer hebben kan dus erg belangrijk zijn. 

Bovendien, zoals al werd vermeld, stijgt het aantal incidenten met ladingen explosief. Uit de TAPA-gegevens blijkt dat er in de EMEA-landen tussen 2018 en 2019 een stijging met bijna 115% van het aantal (pogingen tot) diefstal was. De diefstallen resulteerden in meer dan €8 miljard verlies voor de transportsector. Veel van deze incidenten zijn trailerdiefstallen en gaan over aanzienlijke bedragen. Zo rapporteert TAPA ondermeer over een voorval op een parking in Le Roeulx in Henegouwen in september 2019, waarbij voor een lading speelgoed ter waarde van €250,000 uit een trailer werd ontvreemd. 

Trailer tracking helpt die kwetsbaarheid te verminderen, en helpt uw ladingen tegen diefstal beschermen door u in near-realtime zicht te geven op al uw trailers. Wanneer gps trailer tracking als onderdeel van een alomvattende gps fleet management oplossing wordt geïmplementeerd, krijgt u immers een volledig overzicht van uw assets en bedrijfsmaterieel en waar deze zich bevinden.

GPS tracking een overweging voor uw organisatie? Lees in onze Buyer’s Guide waar u op moet letten bij de aanschaf van een systeem.

Features en voordelen van trailer tracking

Gps trackers worden rechtstreeks op de aanhangers bevestigd en werken binnen een uitgebreid wagenparkbeheerplatform. De trailer tracker zelf is een batterijgevoed apparaat, dat gebruik maakt van een oplaadbare of duurzame batterij en bestand is tegen allerlei extreme (weers)omstandigheden. De tracker zendt een gps-signaal uit, dat vervolgens wordt ontvangen door de asset tracking software. U kunt hierop de locatie en status van al uw opleggers, andere niet-gemotoriseerde assets en voertuigen op één software platform controleren.

Vind de juiste oplossing voor uw bedrijf met onze gratis Fleet Management Buyer's Guide.

Hier geven we u enkele van de belangrijkste functies van gps trailer tracking systemen en leggen we u uit hoe ze uw bedrijf kunnen helpen:

Lokaliseer uw trailers eenvoudig

Met een gps fleet management oplossing, die ook de feature gps trackers voor opleggers omvat, kunt u de locatie van alle trailers in uw wagenpark in near-realtime bekijken. Dit helpt het risico op diefstal en de daarmee gepaard gaande financiële verliezen te verminderen. Het traceren van de trailers helpt u ook bij het terugvinden van gestolen goederen, aangezien u deze locatiegegevens kunt gebruiken om de autoriteiten snel en nauwkeurig te informeren.

Krijg een overzicht van al uw assets

U verkrijgt een alomvattend overzicht. De software heeft zowel een desktopversie als een smartphone app, zodat u altijd inzicht heeft in de status van uw trailers en uw volledige wagenpark.

Schakel beveiligingswaarschuwingen in

Met een gps fleet management systeem profiteert u niet alleen van betrouwbare trailer tracking. U ontvangt ook in near-realtime veiligheidswaarschuwingen, bijvoorbeeld wanneer de deuren van een trailer worden geopend. In het geval van verdachte activiteiten kunt u zo sneller ingrijpen en de autoriteiten informeren om uw waardevolle lading te helpen beschermen.

Krijg geozone waarschuwingen & stel geofencing in

U komt niet enkel de exacte locatie van uw trailer te weten met gps trailer tracking, maar met behulp van geozone-alarmen kunt u ook informatie ontvangen over de aankomst- en vertrektijden van uw lading. Deze notificaties kunnen zelfs worden geautomatiseerd en informeren zo uw team wanneer bijvoorbeeld een transport het laaddok van een klant nadert. Zo weet u ook, zonder dat u uw team hoeft te bellen, wanneer de lading werd afgeleverd en een opdracht is afgerond.

Geozone waarschuwingen bieden ook de geofencing functie, wat helpt te voorkomen dat trailers in verkeerde handen vallen. U stelt eerst een virtuele perimeter naar keuze in. Als assets dat gebied verlaten, bijvoorbeeld buiten de aangegeven werktijden, ontvangt u een melding.

Verbeter het gebruik van uw assets

Trailer tracking helpt u om het gebruik van uw bedrijfsmaterieel te verbeteren en uw assets te beschermen tegen diefstal. Met deze technologie kan u een exact inzicht in het gebruik van uw assets krijgen. U kent de locaties van de trailers, u weet wanneer en waar de deur wordt geopend en u heeft zicht op de temperatuurschommelingen en het laadvermogen. Zo krijgt u een beter beeld van de dagelijkse productiviteit en efficiëntie van uw bedrijfsmaterieel, zonder dat u de aanhangers handmatig hoeft te controleren. Deze informatie helpt u vervolgens bij het automatiseren van taken en het verbeteren van de efficiëntie van uw volledige wagenpark.

[1] https://content.yudu.com/web/42tb2/0A438nc/VigilantMarch2020/html/index.html?page=12&origin=reader

[2] https://www.tapa-global.org/fileadmin/public/images/news/PRESS_RELEASES/PRESS_RELEASE_-_TAPA_membership_soars_as_major_brands_look_to_prevent_record_cargo_losses_from_supply_chains.pdf


Verizon Content team

Het Verizon Content team schrijft graag over de ontwikkelingen in de markt, tips & tricks, quick-wins en inspirerende cases.


Tags: Veiligheid

Wellicht ook interessant voor u

Alles bekijken