3 brandstofbesparingstips voor uw bedrijf

SHARE

Wagenparkbeheer en brandstofkosten gaan hand in hand. Maar dat betekent niet dat wagenparkbeheerders zich moeten neerleggen bij astronomische brandstofrekeningen.

Hieronder staan onze drie beste tips om brandstof te besparen.

Zorg dat uw voertuigen in orde zijn

Een goed onderhoud van uw voertuigen kan helpen om het brandstofverbruik omlaag te brengen. Er zijn heel veel kleine dingen die u kunt doen om de brandstofefficientie te verbeteren, zoals de banden goed op spanning houden en uw wagenpark op regelmatige basis onderhouden. In sommige gevallen kan het opsporen en oplossen van een ernstig motorprobleem ervoor zorgen dat u per liter tot 40% meer kilometers kunt maken.

Plan en combineer ritten

Deze tip ligt voor veel mensen misschien voor de hand, maar er zijn nog steeds heel wat wagenparkbeheerders die gewoon niet de tijd hebben om hun voertuigen op de meest efficiente manier in te plannen. Hier kan een systeem voor 'fleet tracking' bij helpen. Zo'n systeem geeft wagenparkbeheerders belangrijke inzichten in de optimale routes. Ook kan het waar nodig in realtime omleidingen voorstellen. Op die manier kan het systeem bijdragen aan lagere brandstofkosten.

Minder stationair draaien

Dit kan een lastige zijn. Zodra uw chauffeurs de weg op gaan, kunt u immers vaak niet zien hoeveel tijd ze de motor stationair laten draaien. Ook hier kan software voor wagenparkbeheer, zoals Reveal, u helpen. Het verzamelt data over stilstandtijden, die u vervolgens kunt gebruiken om uw chauffeurs beter te trainen.

Als u bedenkt dat twee minuten stationair draaien al ongeveer net zoveel brandstof kan kosten als anderhalve kilometer rijden, wordt het duidelijk hoeveel geld u zou kunnen besparen als u daar iets aan doet.

Ontdek hoe ons platform u de zichtbaarheid geeft die u nodig heeft om meer gedaan te krijgen.

Laat uw bedrijf groeien met Verizon Connect

In de zomer kan het werk wat afnemen en kunnen uw werknemers hun motivatie verliezen om langer te werken, wanneer nod...

Group Limas reageert sneller op dringende opdrachten met Verizon Connect

Dankzij Verizon Connect reageert Group Limas sneller op spoedklussen en beheert het beter de planning. Die twee punte...

Spoedopdrachten niet langer een probleem. Vijf tips voor installatiebedrijven.

Kapotte cv-ketels, bevroren of kapotte leidingen: voor installateurs zijn er periodes waarin ze veel spoedopdrachten ...

De echte kosten van stationair draaien

Stationair draaien zorgt voor een hoge kostenpost bij bedrijven. Verminder stationair draaien met Verizon Connect