HomepageKennisbankBlog77% van de wagenparkbeheerders in België vindt een GPS voertuigvolgsysteem "zeer" of "extreem" nuttig voor het beheer van hun wagenpark
5 minuten om te lezen

77% van de wagenparkbeheerders in België vindt een GPS voertuigvolgsysteem "zeer" of "extreem" nuttig voor het beheer van hun wagenpark

Door Verizon Content team 6 maart 2023

Het lokale Fleet Technology Trends Rapport van België is nu beschikbaar. We hielden een onderzoek onder 150 wagenparkbeheerders in België. Deze deskundigen op het gebied van mobiliteit deelden cruciale inzichten om de dagelijkse uitdagingen voor het wagenpark te overwinnen, het meeste uit elke werkdag te halen en de prestaties, veiligheid en duurzaamheid van het wagenpark te verbeteren.

Bedrijven kunnen veerkracht ontwikkelen dankzij GPS technologie voor wagenparkbeheer, een geweldige bondgenoot.

De economie van de EU staat voor economische en geopolitieke uitdagingen na het herstel van de COVID-pandemie (1), wat betekent dat bedrijven moeten opereren op een zeer concurrerende markt die bedrijfsefficiëntie, concurrentievermogen en duurzaamheid vereist om aan de behoeften van de klant te voldoen en zich van de concurrenten te onderscheiden.

Hoewel elk bedrijf verschillende behoeften en middelen heeft, delen kleine, middelgrote en grote ondernemingen hetzelfde economische scenario met een gemeenschappelijk doel: veerkrachtig zijn en efficiëntie tot de kern van hun strategie maken. Op die manier kunnen zij een innovatieve en kwaliteitsvolle dienstverlening aanbieden.

Het is dus belangrijker dan ooit om de efficiëntie van bedrijven te verbeteren, zodat zij veerkracht ontwikkelen en deze situatie kunnen overwinnen met een GPS voertuigvolgsysteem voor wagenparkbeheer, één van de beste bondgenoten.

Uitdagingen voor wagenparkbeheerders in België

Wagenparkbeheerders en -eigenaars staan dagelijks voor belangrijke beslissingen. Deze zijn onder meer het plannen van de veiligste en snelste routes, zodat ze de veiligheid van hun team kunnen garanderen en het brandstofverbruik kunnen beperken. Verder moeten ze er ook voor zorgen dat klanten kunnen rekenen op techniekers in de buurt. Al deze dagelijkse beslissingen hebben een directe impact op het bedrijf.

De top 5 van belangrijkste uitdagingen die door wagenparkbeheerders in België worden genoemd, zijn brandstof (74%), verhoogde kosten (70%), voldoen aan eisen en verwachtingen van klanten (68%), Concurrentiedruk (65%) en arbeidskosten (64%).

Ontdek de top 10 uitdagingen die door wagenparkbeheerders in België worden geïdentificeerd door het Fleet Technology Trends Rapport hier te downloaden.  

Doelen bereikt door bedrijven sinds de implementatie van een GPS voertuigvolgsysteem

Volgens het 2023 Fleet Technology Trends Rapport hebben de behaalde resultaten een directe impact op het bedrijfsresultaat. Een GPS voertuigvolgsysteem kan hen helpen de meest relevante uitdagingen aan te pakken waarmee ze worden geconfronteerd, terwijl ze werken aan elke specifieke KPI om het bedrijf zo efficiënt, veerkrachtig en concurrerend mogelijk te houden.

Dit zijn de resultaten die de ondervraagden van het onderzoek in België hebben behaald:

  • 66% Verbeterde de naleving van tachograaf/regelgeving 
  • 64% Verbeterde de klantenservice 
  • 60% Verbeterde de routeplanning
  • 58% Verbeterde de productiviteit (bijvoorbeeld het aantal opdrachten, het gebruik van voertuigen)
  • 56% Verminderde het brandstofverbruik 

Ontdek alle resultaten die Belgische bedrijven hebben behaald sinds ze een oplossing voor wagenparkbeheer hebben geïmplementeerd. Download het 2023 Fleet Technology Trends Rapport voor België.

Hoe wagenparkbeheer uw bedrijf kan helpen verbeteren

Technologieën voor wagenparkbeheer kunnen de werking van een wagenpark optimaliseren door de veiligheid te bevorderen, de productiviteit te verbeteren en de brandstofkosten en CO2-uitstoot te verlagen. Daarnaast kan het de efficiëntie ook op andere gebieden van het bedrijf bevorderen.

Vergroot uw kennis over uw wagenpark: Verbeter uw resultaat door alle voertuigen in bijna realtime op te volgen met een voertuigvolgsysteem. Dit omvat een gedetailleerd overzicht van alle activiteiten van uw wagenpark, zodat u op bepaalde gebieden kunt bijsturen en uw bedrijf efficiënter maakt.

Analyseer de prestaties van uw wagenpark: Geniet van een duidelijk en gedetailleerd overzicht van uw hele wagenpark, inclusief afgelegde afstand, stationaire tijd, activiteiten en rijtijden van de voertuigen zodat u trends kunt analyseren en onbenut potentieel kunt ontdekken.

Bevorder de veiligheid van het team: Wees voorbereid op elke situatie en begeleid uw team op afstand bij hun dagelijkse werkzaamheden dankzij een GPS voertuigvolgsysteem. Zo kunt u snel en efficiënt hulp bieden en terwijl u aan de behoeften van uw klanten voldoet.

Maak de naleving van de wetgeving eenvoudig: Beheer de naleving van de wetgeving met behulp van een digitale tachograaf en een wagenparkbeheersysteem, die niet alleen u maar ook uw bestuurders helpt. Het geeft wagenparkbeheerders ook een gedetailleerd overzicht van de rij- en rusttijden. De mogelijkheid om op afstand tachograafdata te downloaden zorgt ervoor dat het bedrijf zich beter aan de voorschriften houdt. 

Monitor het gedrag van de bestuurder: Behoud een duidelijk overzicht van het gedrag van de bestuurder, inclusief hard rijden, snel bochtenwerk en snelheidsovertredingen om het risico op ongevallen te minimaliseren. Dit kan de veiligheid van de bestuurder vergroten en ervoor zorgen dat uw bestuurders op de nodige manier worden gecoacht.

Ontdek meer technologische trends om uw wagenpark te verbeteren

Het 2023 Fleet Technology Trends Rapport België behandelt de belangrijkste uitdagingen waarmee bedrijven met een wagenpark momenteel worden geconfronteerd en laat zien hoe technologieën voor wagenparkbeheer zoals een voertuigvolgsysteem, een rol kunnen spelen bij het aanpakken van deze uitdagingen. Ontdek hoe onze technologie bedrijven kan helpen efficiënter, veerkrachtiger en concurrerender te worden. Vraag uw gratis demo aan en ontdek hoe ons platform u de transparantie geeft die u nodig hebt om meer gedaan te krijgen.

Bronnen

Officiële bron Europese Commissie: https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/es/qanda_22_7082


Verizon Content team

Het Verizon Content team schrijft graag over de ontwikkelingen in de markt, tips & tricks, quick-wins en inspirerende cases.


Tags: CO2-reductie, Controle kosten, Data & Analytics, Klantenservice, Loon, Planning, Productiviteit & Efficiëntie, Projectmanagement, Teammanagement, Veiligheid, Voertuigbeveiliging, Voertuigonderhoud

Wellicht ook interessant voor u

Alles bekijken