HomepageKennisbankBlogSpoedopdrachten niet langer een probleem. Vijf tips voor installatiebedrijven.
4 minuten om te lezen

Spoedopdrachten niet langer een probleem. Vijf tips voor installatiebedrijven.

Door Jan Willem Doornbos 12 december 2018

Kapotte cv-ketels, bevroren of kapotte leidingen: voor installateurs zijn er periodes waarin ze veel spoedopdrachten moeten uitvoeren – denk bijvoorbeeld aan de wintermaanden. Dat betekent vaak een hoop gepuzzel om de planning in orde te krijgen en ervoor te zorgen dat iedereen zo efficiënt mogelijk werkt. Een fleetmanagementsysteem kan daarbij helpen. Tegelijkertijd biedt het de middelen om veilig de baan op te gaan.

Vijf manieren om spoedopdrachten optimaal af te handelen met Verizon Connect REVEAL.

1. Zie wie het dichtst in de buurt is

Als het gaat om een spoedopdracht, wil u daar zo snel mogelijk op kunnen reageren. U bent namelijk niet het enige installatiebedrijf in de buurt. En wie geen warm water meer heeft, wil zo snel mogelijk geholpen worden – en dan maakt het niet uit door wie. Inzicht in de locaties van uw monteurs kan u daarbij helpen.

Met Verizon Connect REVEAL kan u dat inzicht verkrijgen zonder dat u kostbare tijd kwijt bent aan het rondbellen naar uw medewerkers om te vragen waar ze exact zijn. Open gewoon het overzichtelijke dashboard en bekijk op de kaart de actuele locaties van uw monteurs op basis van de gps-gegevens van hun voertuigen. Bent u zelf ook onderweg? Geen probleem, dan gebruikt u gewoon de app op uw smartphone.

2. Zie wie er tijd voor heeft

De monteur die het dichtst in de buurt is, is niet automatisch de beste persoon om op een spoedopdracht te reageren. Doordat hij bijvoorbeeld middenin een andere opdracht zit, of omdat hij achterloopt op schema. Toch kan inzicht in de actuele locaties van uw voertuigen ook in dit soort gevallen uitkomst bieden.

Waar een monteur zich op een bepaald moment bevindt, kan u ook iets zeggen over de beschikbare tijd die hij heeft. Zeker als u daarbij kan zien waar hij eerder op de dag nog meer is geweest – iets wat mogelijk is met Verizon Connect REVEAL.

Ziet u bijvoorbeeld dat iemand pas op zijn tweede adres van de dag bezig is, terwijl hij volgens de planning al een pak meer opdrachten had moeten hebben afgehandeld? Of dat iemand tien minuten geleden is aangekomen voor een opdracht waar twee uur werktijd voor is ingepland? Dan is het wellicht verstandiger om toch een monteur te vragen die voorloopt op zijn schema.

GPS tracking een overweging voor uw organisatie? Lees in onze Buyer’s Guide waar u op moet letten bij de aanschaf van een systeem.

3. Verhoog de productiviteit

De beste manier om ervoor te zorgen dat er zo weinig mogelijk tijd verloren gaat, en er dus zoveel mogelijk tijd overblijft voor het oppakken van spoedopdrachten, is door ervoor te zorgen dat iedereen productief blijft. Bijvoorbeeld door het instellen van live-alerts die u een waarschuwing geven als iemand afwijkt van zijn route om tussendoor eventjes boodschappen te doen.

Met Verizon Connect REVEAL is het mogelijk om een gebied op de kaart af te bakenen en dat aan te wijzen als iemands werkgebied – en een waarschuwing te ontvangen als iemand dat gebied verlaat. Denk aan het stadsdeel, de gemeente of de regio waarin iemand al zijn afspraken voor die dag heeft ingepland.

4. Voorkom pech

Natuurlijk kan u autopech nooit helemaal uitsluiten, en u bent maar een rondslingerende nagel verwijderd van een platte band. Dat neemt niet weg dat het verstandig is om regelmatig uw voertuigen te laten onderhouden, om zo de kans op panne tot een minimum te herleiden.

Verizon Connect REVEAL helpt u daarbij door u de mogelijkheid te geven een onderhoudsschema in te voeren in het fleetmanagementsysteem – en een herinnering te krijgen als het tijd is voor een onderhoud.

5. Stuur werknemers veilig de weg op

Als uw werknemers veel spoedopdrachten moeten afhandelen, bestaat het risico dat ze gehaast de baan op gaan – iets wat kan leiden tot gevaarlijke situaties onderweg. Gladde of natte wegen en een hoge snelheid zijn een levensgevaarlijke combinatie.
Verizon Connect REVEAL biedt u inzicht in het rijgedrag van uw afzonderlijke bestuurders en biedt daarbij de mogelijkheid om zowel achteraf als near-realtime te kijken hoe ze rijden. Zo krijgen al uw werknemers die gebruikmaken van REVEAL een veiligheidsscore die u kan terugvinden in het overzichtelijke dashboard. Daarnaast kan u live-notificaties instellen. Die waarschuwen u als iemand een zware overtreding begaat, zoals meer dan 20 kilometer te snel rijden binnen de bebouwde kom.

Meer voordelen

Behalve voor het afhandelen van spoedopdrachten biedt Verizon Connect REVEAL veel andere voordelen voor het zo efficiënt mogelijk inzetten van uw wagenpark. Denk aan het terugdringen van brandstofkosten of het besparen op personeelskosten. Meer weten? Vraag vandaag nog een gratis demo aan.


Jan Willem Doornbos

Jan Willem schrijft graag over de ontwikkelingen in de markt, tips & tricks, quick-wins en inspirerende cases.


Tags: Productiviteit & Efficiëntie, Veiligheid, Prestaties & Training, Planning

Wellicht ook interessant voor u

Alles bekijken