HomepageKennisbankBlogHoud de controle terwijl uw wagenpark groeit
4 minuten om te lezen

Houd de controle terwijl uw wagenpark groeit

Door Verizon Content team 22 december 2021

Veel bedrijven die afhankelijk zijn van hun wagenpark bevinden zich in een markt met meer concurrentie dan ooit tevoren als gevolg van de coronapandemie. Dit, bovenop de krappere marges en steeds veeleisender klanten, heeft ertoe geleid dat velen zich tot technologie wenden om een voorsprong te krijgen.

Maar technologie voor wagenparkbeheer is veel meer dan een middel om een crisis het hoofd te bieden. Een allesomvattende oplossing kan u helpen om volledig inzicht te krijgen in uw activiteiten, inefficiëntie te signaleren, de veiligheid te bevorderen, en productiviteit en kostenbesparingen over de hele linie te stimuleren. En hoe groter uw wagenpark, hoe meer u potentieel te winnen hebt, aangezien kleine inefficiënties al snel kunnen oplopen bij 10, 20 of 50 voertuigen.

Als u een groter wagenpark beheert, zijn dit slechts enkele van de manieren waarop fleet management technologie kan helpen uw bedrijf vooruit te brengen.

Mis nooit iets

Met meerdere chauffeurs op de weg kan het moeilijk zijn om gedrag dat schadelijk kan zijn voor uw bedrijfsresultaten effectief in de gaten te houden. Slechte gewoonten zoals te hard rijden kunnen verloren gaan in de massa gebeurtenissen die dagelijks in uw wagenpark plaatsvinden.

Met een fleet management oplossing kunt u dergelijke gevallen gemakkelijk in de gaten houden en waarschuwingen en rapporten ontvangen over gedrag die de productiviteit en brandstofefficiëntie kunnen hinderen. Met gedetailleerde informatie over de prestaties van chauffeurs kunt u degenen die het goed doen belonen en anderen stimuleren om zich te verbeteren.

Meer inzicht kan u ook helpen uw klanten beter van dienst te zijn. Met live locatiegegevens binnen handbereik kunt u nauwkeurige en tijdige SLA's bieden en snel chauffeurs vinden en omleiden als klanten een retourbezoek nodig hebben of een urgente oproep hebben. Deze informatie kan zelfs rechtstreeks met uw klanten worden gedeeld, zodat zij uw chauffeurs in near-realtime tot aan de deur kunnen volgen.


Duik in uw data


Fleet management technologie geeft u niet alleen inzicht in de locatie van voertuigen en het gedrag van bestuurders. Het biedt ook een ongelooflijk inzicht in uw wagenparkdata. En wanneer u uw data volledig begrijpt, kunt u het potentieel ontsluiten om de manier waarop u werkt te transformeren.

Data over alledaagse gebeurtenissen zoals aankomst, vertrek en tijd op locatie kunnen worden gebruikt om processen zoals facturering, urenregistratie en salarisadministratie te automatiseren, waardoor tijd wordt bespaard en nauwkeurigheid wordt verbeterd.

Vitale informatie over voertuigtype, ladingtype, files en klantvereisten kan ook worden benut door een slimme planningsoplossing om de opdrachten van een dag automatisch in de meest efficiënte volgorde te plannen. Deze aanpak kan het totale aantal afgelegde kilometers verminderen en u in staat stellen meer opdrachten op een werkdag in te passen.

Er zijn nog tal van andere mogelijke toepassingen voor uw wagenparkdata. Een uitgebreide oplossing voor wagenparkbeheer kan bijvoorbeeld automatisch herinneringen voor service en onderhoud instellen op basis van tijd, motoruren en aantal afgelegde kilometers.

Houd de kosten goed in de gaten

Wanneer u een groot wagenpark beheert, kunnen ogenschijnlijk minimale inefficiënties, zoals hier en daar een paar minuten stationair draaien, al snel grote problemen veroorzaken. Vooral als ze onopgemerkt blijven.

Daarom kan fleet management technologie zo effectief zijn bij het helpen bestrijden van brandstofverspilling en de bijbehorende kosten. Wanneer u elk voertuig in uw wagenpark monitort, kunt u gedrag zoals stationair draaien en te hard rijden, die de brandstofefficiëntie snel kunnen beïnvloeden, opsporen en tegengaan.


Dit niveau van toezicht kan u ook op de hoogte houden als het gaat om ongeoorloofd gebruik. Uw GPS-systeem volgt elk voertuig 24/7, dus als een voertuig ooit wordt gebruikt zonder uw medeweten of toestemming, zult u dit weten. Voeg geofences toe rond toegestane routes en verboden locaties, en u kunt zelfs live waarschuwingen ontvangen zodra een voertuig van zijn route afwijkt.

Voor extra gemoedsrust integreert u uw tankkaartoplossing met uw fleet management systeem. Op die manier kunt u tankbeurten controleren op afwijkingen.

Blijf in controle – hoe groot uw wagenpark ook is

U hoeft niet in te leveren op controle wanneer uw wagenpark groter wordt. Moderne fleet management technologie kan u ogen op de weg geven, of u nu met tien of met honderd voertuigen werkt.

En dat is nog niet alles. De systemen van vandaag de dag doen veel meer dan alleen tracken. Eenmaal geïnstalleerd, kan uw oplossing u het inzicht en de mogelijkheid bieden om processen te verbeteren, efficiëntie te stimuleren en mogelijk de winstgevendheid van elke kilometer te verhogen.

Om te zien hoe uw wagenpark eruit zou kunnen zien met de fleet management technologie van Verizon Connect, kunt u vandaag nog een gratis demo aanvragen. Of lees ons recente e-book om meer te weten te komen over fleet management technologie voor grotere bedrijven: Fleet management voor grote ondernemingen.


Verizon Content team

Het Verizon Content team schrijft graag over de ontwikkelingen in de markt, tips & tricks, quick-wins en inspirerende cases.


Tags: Controle kosten, Data & Analytics, Klantenservice, Omzet & ROI, Productiviteit & Efficiëntie, Voertuigonderhoud, Planning

Wellicht ook interessant voor u

Alles bekijken