HomepageKennisbankBlog69% van de wagenparkbeheerders vindt GPS voertuig tracking “zeer” of “extreem nuttig”
5 minuten om te lezen

69% van de wagenparkbeheerders vindt GPS voertuig tracking “zeer” of “extreem nuttig”

Door Verizon Content team 15 februari 2022

69% van de ondervraagde wagenparkbeheerders in België verklaarde dat GPS voertuig tracking “zeer” of “extreem nuttig” is, voor het beheren van hun wagenpark oplossing.

Uit het Europese Fleet Management Technology Trendrapport blijkt dat wagenparkbeheerders zeer positief zijn over de implementatie van een GPS-oplossing in hun wagenpark. Dit onderzoek is uitgevoerd door ABI Research in opdracht van Verizon Connect. 

Download het volledige rapport en ontdek meer over de ontwikkelingen van wagenparkbeheeroplossingen in Europa en trends voor volgend jaar.  

Het aantal wagenparken dat gebruikmaakt van GPS-trackingtechnologie neemt in verschillende Europese landen toe. Dit laat zien dat steeds meer bedrijven in Europa voor een GPS-oplossing kiezen om concurrerend te kunnen blijven. In 2021 is het aantal wagenparken in België dat gebruik maakt van GPS-trackingtechnologie 57%, 11 punten onder het Europese gemiddelde van 68%.

Uit het onderzoek blijkt dat de technologie die momenteel in Europese landen wordt gebruikt, van cruciaal belang is om bedrijfsresultaten te boeken en veerkrachtig te blijven voor de toekomst. Dit geldt voor alle sectoren.

Dit rapport, gebaseerd op enquêtes die zijn ingevuld door meer dan 1350 Europese wagenparkbeheerders, leidinggevenden en andere professionals in de mobiele sector, benadrukt de voordelen die wagenparkbeheerders hebben door te investeren in wagenparkbeheertechnologie.

De effecten van de pandemie op wagenparkbeheerders en hun teams

Een van de belangrijkste uitdagingen waarmee wagenparkbeheerders elke dag worden geconfronteerd, is de veiligheid van het complete team. De gevolgen en economische impact van de pandemie hebben ervoor gezorgd dat veel bedrijven hebben besloten om hun wagenpark voor te bereiden op de toekomst.

Download het rapport en lees meer over de maatregelen die wagenparkbeheerders willen nemen in hun bedrijf.

Top 10 dagelijkse uitdagingen voor wagenparkbeheerders 

Elke dag moeten wagenparkbeheerders talloze uitdagingen overwinnen om hun bedrijf concurrerend te houden. Bovendien moeten ze zich continu voorbereiden op nieuwe ontwikkelingen. Wagenparkbeheerders weten dat het analyseren van de huidige situatie helpt om de concurrentiepositie van hun bedrijf te versterken. Daarbij gaat het ook om het verbeteren van bepaalde strategische punten. Dit zijn: het bevorderen van de veiligheid van het wagenpark, het verlagen van brandstofkosten, het verbeteren van de productiviteit, het verhogen van de efficiëntie, het verlengen van de levensduur van de voertuigen en het verbeteren van de klantenservice.

Ontdek de 10 belangrijkste uitdagingen waarmee wagenparkbeheerders elke dag worden geconfronteerd en hoe ze voor een sterke concurrentiepositie van hun bedrijf zorgen.

Heeft wagenparkbeheertechnologie invloed op de Return On Investment (ROI)? 

Wagenparkbeheertechnologie verbetert de positie van bedrijven op belangrijke punten, zoals klantenservice, naleving van regelgeving, route-planning en productiviteit. De implementatie van deze technologie resulteert daarnaast in minder brandstofverbruik, minder ongevallen, minder frequent voertuigonderhoud en lagere arbeidskosten. Deze punten kunnen de concurrentiepositie van bedrijven versterken.

De meerderheid van de respondenten uit de verschillende onderzochte sectoren meldde dat ze binnen het eerste jaar na de implementatie van een GPS-volgsysteem een positieve Return on Investment (ROI) behaalden.

Download het rapport en lees meer over de voordelen die de implementatie van GPS-oplossingen kan opleveren. Dit gaat onder meer over het verbeteren van de klantenservice, naleving van wet- en regelgeving, minder brandstofverbruik en verbeterde productiviteit. Ontdek hoelang het duurde voordat bedrijven een ​​positieve ROI behaalden dankzij een GPS-wagenparkbeheersysteem.

Kostenbesparing is essentieel

Wagenparkbeheerders zien kostenbesparing als een essentieel onderdeel van de strategie om de concurrentiepositie van het bedrijf te versterken. Volgens het onderzoek meldde 70% van de bedrijven in Europa dat hogere kosten een van de grootste zakelijke uitdagingen waren (extreem of zeer ingrijpend), gevolgd door brandstofverbruik (69%), voldoen aan klantverwachtingen (63%) en arbeidskosten (63 %). Degenen die gebruik maken van wagenparkbeheertechnologie zagen niet alleen vooruitgang op deze aspecten maar ook op andere Key Performance Indicators (KPI's).

Bedrijven met een GPS-oplossing zagen de brandstofkosten met gemiddeld 8% dalen. Dit geldt voor alle sectoren. Deze bedrijven zagen ook een afname van de ongevalskosten met 15% en een daling van de totale arbeidskosten met 12%.

Download het rapport en lees meer over de kosten van bedrijven in België en de resultaten die wagenparkbeheerders in België hebben behaald sinds de implementatie van een GPS-trackingoplossing.

Wat is van belang bij GPS-tracking?

Het opbouwen van veerkracht is voor een bedrijf nu belangrijker dan ooit tevoren. Wagenparkbeheerders kunnen de gegevens van het GPS-trackingsysteem gebruiken om doelgerichte beslissingen voor de lange termijn te nemen. Dit zorgt ervoor dat wagenparkbeheerders de complexe ontwikkelingen bij kunnen houden om het bedrijf voor te bereiden op de toekomst.

Wagenparkbeheertechnologie gaat verder dan alleen stippen op een kaart. Het geeft wagenparkbeheerders inzicht in het rijgedrag van chauffeurs, de wagenparkkosten en voertuigslijtage. Met dashboards en aanpasbare rapporten kunt u op elk moment de status van het wagenpark inzien en monitoren.

Download het Fleet Management Technology Trendrapport België en lees meer over de huidige ontwikkelingen in de wagenparkbeheersector en de trends voor 2022.

Lees meer over de ontwikkelingen in de rest van Europa in het Fleet Management Technology Trendrapport Europa en ontdek de trends voor volgend jaar.


Verizon Content team

Het Verizon Content team schrijft graag over de ontwikkelingen in de markt, tips & tricks, quick-wins en inspirerende cases.


Tags: Controle kosten, Data & Analytics, Productiviteit & Efficiëntie

Wellicht ook interessant voor u

Alles bekijken