HomepageKennisbankBlogEen GPS tracking oplossing kan voor een kostenbesparing zorgen in uw bedrijf.
3 minuten om te lezen

Een GPS tracking oplossing kan voor een kostenbesparing zorgen in uw bedrijf.

Door Verizon Content team 1 februari 2023

Kostenbesparing is altijd belangrijk voor een bedrijf, omdat het terugdringen van de totale uitgaven van een bedrijf een rechtstreekse invloed heeft op de resultaten. In het huidige klimaat is het moeilijk om bedrijven concurrerend te houden met schommelende brandstofprijzen, veranderingen op de mondiale en lokale markt en dagelijkse uitdagingen.

Hierdoor vereist kostenbesparing voor uw bedrijf kleine acties die samen een aanzienlijke besparing opleveren. Dit kan worden gerealiseerd door de efficiëntie te verbeteren en gebruik te maken van strategische aspecten die een verschil kunnen maken bij het brandstofverbruik, voertuigonderhoud, routeplanning, slimme dienstregeling en taakverdeling, om er maar een paar te noemen.

Uit het laatste Fleet Technology Trends Rapport onderzoek dat ABI Research voor Verizon Connect uitvoerde, bleek dat meer dan 1.300 professionals uit de sector de meerwaarde van investeringen in tracking technologieën voor wagenparken benadrukten.

Deze professionals legden de belangrijkste dagelijkse uitdagingen uit waarmee zij werden geconfronteerd en hoe wagenparktechnologieën hen hielp de kosten te verlagen op gebieden als brandstofverbruik, loonkosten en voertuigonderhoud.

Laten we eens kijken naar de 5 grootste uitdagingen die wagenparkbeheerders in hun dagelijkse activiteiten tegenkomen:

Volgens onze enquête gaf 71% van de bedrijven aan dat brandstofefficiëntie een van de grootste bedrijfsuitdagingen was (extreem of zeer impactvol) gevolgd door hogere kosten (68%), voldoen aan de verwachtingen van klanten (62%), loonkosten (60%) en veiligheid (57%). 

Ontdek de top 10 uitdagingen waarmee wagenparkbeheerders en bedrijfseigenaren in hun dagelijkse activiteiten worden geconfronteerd, door het downloaden van het Fleet Technology Trends Rapport Europa.

Kostenbesparende voordelen van wagenparktechnologieën

Over alle sectoren heen bereikten gebruikers van GPS tracking een daling van 11% in brandstofkosten, een daling van 15% in ongevallenkosten, een daling van 14% in loonkosten en een daling van 13% in de onderhoudskosten van voertuigen.

Hoe kunnen wagenparktechnologieën helpen deze kostenbesparing te realiseren?

Kostenbesparing op brandstof: Met fleet management software krijgt u een duidelijk en gedetailleerd overzicht van alle data van uw voertuigen inclusief brandstofverbruik, afgelegde afstand, hard rijden, snelheidsovertredingen en stationair draaien. Ontdek of een algemene slechte brandstofefficiëntie u extra geld kost of identificeer specifieke voertuigen met een slechte brandstofefficiëntie.

Op basis van de afgelegde afstand en het geschatte brandstofverbruik wordt de brandstofefficiëntie weergegeven als een positieve of negatieve kostenpost. U kunt dan actie ondernemen om de brandstofefficiëntie binnen uw bedrijf te verbeteren.

Kostenbesparing op ongevallen: Technologieën voor wagenparkbeheer, zoals videotelematica, kunnen u helpen begrijpen wat er op de weg gebeurde. Ontvang een waarschuwing in geval van roekeloos rijden of bekijk de videobeelden om uw chauffeurs en bedrijf te beschermen tegen valse claims en zo de kosten van ongevallen te beperken.

Kostenbesparing op onderhoud van voertuigen: Door het onderhoudsschema voor voertuigen te optimaliseren dankzij de combinatie van wagenparkbeheer software, voertuigdata en bekende onderhoudsbehoeften, kunt u de onderhoudskosten van voertuigen verlagen. U kunt ook waarschuwingen ontvangen over problemen met voertuigen. Ook regelmatige controles van voertuigen zijn gemakkelijker dankzij de gedetailleerde gegevens.

Om meer te weten te komen over de meerwaarde van GPS tracking technologieën voor wagenparken, download het volledige 2023 Fleet Technology Trends Rapport Europa.

Ontdek hoe ons platform u de transparantie geeft die u nodig hebt om meer gedaan te krijgen.


Verizon Content team

Het Verizon Content team schrijft graag over de ontwikkelingen in de markt, tips & tricks, quick-wins en inspirerende cases.


Tags: Controle kosten, Omzet & ROI, Productiviteit & Efficiëntie

Wellicht ook interessant voor u

Alles bekijken