HomepageKennisbankBlogFleet Technology Trends Rapport Europa 2023: Waarom 76% van de bedrijven in Europa GPS tracking "zeer" of "extreem" nuttig vindt?
4 minuten om te lezen

Fleet Technology Trends Rapport Europa 2023: Waarom 76% van de bedrijven in Europa GPS tracking "zeer" of "extreem" nuttig vindt?

Door Verizon Content team 9 januari 2023

Wagenparkbeheerders, leidinggevenden en andere professionals in de mobiele sector worden dagelijks geconfronteerd met belangrijke operationele uitdagingen die het moeilijk maken om hun bedrijf concurrerend, duurzaam en efficiënt te houden.

Het nieuwste Fleet Technology Trends Rapport uitgevoerd door ABI Research voor Verizon Connect meldde dat meer dan 1.300 professionals het waardevol vonden om te investeren in een track en trace systeem voor wagenparken.

Concreet bleek uit het onderzoek dat het aantal wagenparken dat GPS tracking technologie gebruikt in 2022 71% bedroeg, een stijging van 3 punten ten opzichte van vorig jaar. Dit laat zien dat het voor bedrijven in Europa een stabiele en groeiende oplossing is.

GPS tracking technologie voor wagenparken is essentieel voor het versterken van het concurrentievermogen en het opbouwen van veerkracht voor alle belangrijke sectoren. Technologieën zoals field service management, dashcam oplossingen en asset tracking zijn van groot belang voor deze sectoren.

De top 10 van de belangrijkste dagelijkse uitdagingen waarmee wagenparkbeheerders in de EU worden geconfronteerd

Brandstof is de grootste uitdaging waarmee wagenparkbeheerders en professionals uit de mobiele sector bij hun dagelijkse activiteiten worden geconfronteerd. Met de stijgende brandstofprijzen zou brandstofefficiëntie een essentieel onderdeel van de bedrijfscultuur moeten zijn.

Brandstof voert deze ranglijst van dagelijkse uitdagingen aan (71%), gevolgd door verhoogde kosten (68%), voldoen aan eisen en verwachtingen van de klant (62%), arbeidskosten (60%), veiligheid (57%), concurrentiedruk (56%), toegenomen wettelijke vereisten (55%), CO2-reductie (55%), complexiteit van het dienstenaanbod (54%) en inefficiëntie bij planning/taakverdeling (50%).

Dit zijn de 9 belangrijkste voordelen sinds de invoering van een GPS tracking oplossing

De ondervraagde professionals onthulden de belangrijkste voordelen sinds zij een GPS tracking oplossing in hun bedrijf implementeerden. Uit dit onderzoek bleek dat de klantenservice als een van de belangrijkste onderscheidende factoren naar voren kwam naast andere voordelen zoals verbeteringen op belangrijke gebieden als naleving van de regelgeving, routeplanning en productiviteit.

De meerderheid van de ondervraagden uit alle top 5 sectoren behaalde een positieve ROI in minder dan een jaar na de implementatie van een GPS track en trace systeem.

Positieve verbeteringen na implementatie van een GPS track en trace systeem:

  • Verbeterde klantenservice: 70%
  • Verbeterde routeplanning: 62%
  • Naleving van tachograaf/regelgeving: 61%
  • Verbeterde productiviteit: 59%
  • Vermindering van het brandstofverbruik: 54%
  • Vermindering van het aantal ongevallen: 46%
  • CO2-reductie: 46%
  • Beter onderhoud van de voertuigen: 33%
  • Verminderde arbeidskosten: 27%

Hoe kan een GPS tracking oplossing uw dagelijkse activiteiten verbeteren?

De veiligheid van het wagenpark: Monitor het gedrag van de bestuurder dat het brandstofverbruik kan verhogen. Hard optrekken, sneller rijden dan toegelaten of te hard rijden in bochten brengt niet alleen de veiligheid van uw team en voertuigen in gevaar, maar verhoogt ook het brandstofverbruik, wat een negatieve invloed heeft op uw bedrijfsresultaten.

Een brandstofefficiënt bedrijf: Werk aan een brandstofefficiënte, duurzame bedrijfscultuur waarin u veilig rijgedrag bevordert, met een duidelijk overzicht van het brandstofverbruik van al uw voertuigen. Ontdek ook de efficiënte rijtechnieken van uw team.

De "best-in-class" dagelijkse activiteiten: Baseer uw dagelijkse activiteiten op beschikbaarheid, vaardigheden en locatie van uw technici. Deze slimme planning en taakverdeling kan de productiviteit en efficiëntie verhogen. Het kan ook de werkdruk van uw team in evenwicht brengen.

Innovatieve klantervaring: Betrek uw klanten bij het proces, geef hen nauwkeurige ETA's en informeer hen over mogelijke vertragingen met behulp van GPS tracking gegevens. Dit kan hen het gevoel geven dat zij enige controle hebben over de vereiste dienstverlening.

Een slimme routeplanning: Software voor het optimaliseren van routes kan u helpen kosteneffectieve, optimale routes te vinden die zich kunnen aanpassen aan last-minute wijzigingen en meerdere stoppen. Het kan ertoe bijdragen extra kilometers te beperken en files in near real-time te vermijden.

Blijf op de hoogte van het onderhoud van het wagenpark: Geef uw onderhoudsschema's een boost met behulp van een track en trace systeem. Het combineren van wagenparkgegevens met afgelegde afstanden kan helpen de efficiëntie van het voertuigonderhoud te verbeteren. Het instellen van regelmatige controles wanneer dat nodig is, kan de slijtage van uw voertuigen verminderen.

Om meer te weten te komen over hoe technologieën voor wagenparkbeheer u en uw bedrijf kunnen helpen, download het volledige 2023 Fleet Technology Trends Rapport  Europa.

Ontdek hoe ons platform u de transparantie geeft die u nodig hebt om meer gedaan te krijgen.


Verizon Content team

Het Verizon Content team schrijft graag over de ontwikkelingen in de markt, tips & tricks, quick-wins en inspirerende cases.


Tags: CO2-reductie, Controle kosten, Cyberveiligheid, Data & Analytics, Klantenservice, Planning, Prestaties & Training, Productiviteit & Efficiëntie, Teammanagement, Veiligheid, Voertuigbeveiliging

Wellicht ook interessant voor u

Alles bekijken