HomepageKennisbankBlogDe toekomst van de telematicasector
6 minuten om te lezen

De toekomst van de telematicasector

Door Verizon Content team 20 april 2020

Hebt u het gevoel dat u meer controle nodig hebt over uw bedrijf, maar weet u niet waar u moet beginnen? Misschien hebt u al eens nagedacht over de aankoop van een GPS-trackingsysteem voor uw wagenpark, maar vindt u het moeilijk om een keuze te maken uit alle systemen die verkrijgbaar zijn. Deze maand hadden we een gesprek met Stephan Hotz over de nieuwste productontwikkelingen, de toekomst van onze producten en zijn visie op innovatie en zakendoen. Zijn advies voor ondernemers? “Wees niet bang om fouten te maken. Blijf positief en pas je aan indien nodig.” -S. Hotz. Lees het interview hieronder voor meer inzichten.

1) Vertel ons iets meer over uzelf en over hoe u in deze branche van de technologiesector bent terechtgekomen.

Ik kom oorspronkelijk uit Oostenrijk. Ik heb een graad in Bedrijfskunde, en direct nadat ik afgestudeerd ben van de universiteit ben ik aan het werk gegaan bij Hewlett Packard. Ik heb altijd productgerichte functies gehad binnen verschillende technologiesectoren, en ruim een jaar geleden kreeg ik een interessant aanbod van Verizon Connect. Ik vond het idee om de productiviteit van kmo’s te verbeteren met een geavanceerd softwareplatform zeer interessant. Daarom besloot ik bij het bedrijf in dienst te treden. Vanaf dat moment heb ik me snel verdiept in het bredere bereik van telematicatechnologie en wagenparkbeheer.

2) Wat is uw functie binnen Verizon Connect?

Ik leid het Europese productteam, dat bestaat uit gespecialiseerde productmanagers die elk zijn toegewezen aan een andere subregio binnen de EU. We vormen de schakel tussen klant- en marktgerichte teams (Sales, Operations en Marketing) en het Development-team.

3) Hoe ziet een doorsnee werkdag er voor u uit?

Mijn dagen zijn gelijk verdeeld over werken met lokale zakelijke belanghebbenden, het behandelen van vragen over producten, het opstellen van briefings, werken aan documentatie, deals beoordelen, werken met Development aan nieuwe productfeatures (wat ook lokaal marktonderzoek deel inhoudt), het coördineren van programma's en het verzamelen van feedback van klanten over productfeatures, altijd met een focus op de plaatselijke Europese markt. De laatste tijd houd ik me ook bezig met teammanagement, wat inhoudt dat ik vergaderingen organiseer en ervoor zorg dat de leden van mijn team beschikken over alle juiste informatie en middelen die ze nodig hebben om hun taken uit te voeren binnen hun regionale centra.

4) Wat is de belangrijkste les die u hebt geleerd tijdens uw tijd bij Verizon Connect?

Wie succesvol wil zijn en wil innoveren, moet uiterst flexibel, snel en wendbaar zijn, vanwege de voortdurend veranderende aard van onze businessomgeving.

5) Welk advies zou u geven aan beginnende ondernemers?

Ik zou hen adviseren niet bang te zijn om fouten te maken. Blijf positief en verander van richting wanneer je daartoe de behoefte voelt. Wees niet bang om de status quo uit te dagen.

6) Waarom moeten bedrijfeigenaars kiezen voor ons product in plaats van een ander product op de markt?

Wanneer je kijkt naar REVEAL en naar het totaalpakket (software, hardware, installatie, training, ondersteuning), zie je het product dat de meeste waar voor zijn geld biedt en voortdurend wordt verbeterd. Je investeert in een hoogwaardige, betrouwbare oplossing voor de lange termijn. Misschien lijken andere producten op het eerste gezicht goedkoper, maar als je verder kijkt dan het aanvankelijke prijskaartje, zie je heel snel dat wij gelobaal gezien aan de top staan.

7) Vertel ons iets dat we nog niet weten over de nieuwste productfeatures.

Als je een abonnement neemt op onze nieuwe oplossing voor het op afstand downloaden van tachograafgegevens, komen die gegevens volledig automatisch binnen. Het systeem downloadt de gegevens voor u binnen de wettelijke drempel en het wettelijke tijdsbestek, zodat je daar als wagenparkexploitant niet meer naar om hoeft te zien. Deze functie bespaart een hoop tijd en is heel nuttig voor onze klanten.

Immobilisatie op afstand is ook een bijzondere innovatie. Het biedt onze abonnees de aanvullende mogelijkheid om voertuigen die zijn voorzien van deze functie op afstand te immobiliseren via ons webplatform of de mobiele app. Dit is heel nuttig voor onze klanten wanneer ze misbruik of zelfs diefstal van een voertuig vermoeden.

8) Wat kunnen we verwachten van het systeem in de nabije toekomst in termen van nieuwe features en updates?

Onze geïntegreerde video-oplossing – die in de VS al beschikbaar is en binnenkort ook in België zal worden gelanceerd – bestaat uit een dashcam die in het voertuig wordt geïnstalleerd en geïntegreerd met onze trackingvoorzieningen. Deze video-oplossing registreert vervolgens videobeelden van gevaarlijke situaties, classificeert deze automatisch als dusdanig en stuurt ze door naar de wagenparkmanager in Reveal.

9) Welk advies hebt u voor klanten die optimaal gebruik willen maken van ons product?

We hebben de videobibliotheek (beschikbaar in de Help-sectie van REVEAL) in de loop der tijd steeds verder uitgebouwd. Daar vind je gedetailleerde informatie over de verschillende aspecten van de Reveal-oplossing. Om hier optimaal gebruik van te maken, zou ik elke gebruiker willen aanraden om de Help-sectie te verkennen, want hier zijn een heleboel nuttige tips en interessante gebruiksinformatie te vinden.

10) Hoe zou u ons product beschrijven aan iemand die iets vergelijkbaars zoekt, maar een goedkoper product heeft gevonden?

Ik zou hen vragen het goedkopere product kritisch te bekijken om te bepalen of het dezelfde besparingen oplevert als REVEAL: van administratief werk tot brandstofrapportage. Ik zou iedereen die nadenkt over investeren in wagenparkbeheer aanmoedigen verder te kijken dan het aanvankelijke productaanbod en te evalueren wat u werkelijk wilt van een product. Evalueer wat het systeem voor u kan doen en stel de vraag of het goedkopere product u alle waarde biedt die u ervan verwacht. Voer een ruwe ROI-analyse uit.

11) Welke kant denkt u dat de track & trace-sector in de toekomst op gaat?

Veel bedrijven werken aan zelfrijdende auto's, maar gelet op de complexiteit in de regelgeving hierrond geloof ik niet dat dit van de ene op de andere dag zal doorbreken. Het wordt een langzame en geleidelijke verandering. Ik denk dat we nog vele jaren vrachtwagens, bestelwagens en auto's met een mens achter het stuur zullen hebben.

Platforms als het onze zullen voortdurend worden uitgebouwd tot veel meer dan pure voertuigtracking. Hierbij zou je kunnen denken aan de dagelijkse organisatie van het personeelsbestand, orderbeheer en andere features. Ik denk dat we aanzienlijke vorderingen zullen zien die verder reiken dan de pure tracking van wagenparken en voertuigen. Echte allesomvattende oplossingen voor het bevorderen van de productiviteit in de kmo: dat is mijn voorspelling.
In ons geval kunnen we dankzij de ontwikkeling van een videotool voor het bekijken van incidenten en meer personeelsgeoriënteerde tools voor kmo’s een geïntegreerd en sterk platform bieden waarmee we onze klanten nog jaren van dienst kunnen zijn.

12) Beschrijf Verizon Connect in drie woorden.

Betrouwbaarheid, flexibiliteit en snelheid.


Verizon Content team

Het Verizon Content team schrijft graag over de ontwikkelingen in de markt, tips & tricks, quick-wins en inspirerende cases.


Tags: Data & Analytics

Wellicht ook interessant voor u

Alles bekijken