Immobilisation: Startonderbreker op afstand

HomepageImmobilisation

Ongeoorloofd gebruik verminderen en helpen met het terugvinden van voertuigen.

Wanneer werknemers voertuigen ongeoorloofd gebruiken of als voertuigen verdwijnen, wilt u een mogelijkheid om uw bezit te beschermen. Immobilisation voor Reveal kan daarbij helpen met een elektronisch immobilisatie-apparaat.


Bescherm uw wagenpark met voertuigimmobilisatie

Immobilisation voor Reveal biedt gebruikers voor hun voertuigen een veilige immobilisatie/uitschakelings-optie die vanop afstand kan worden bediend. Zo vind je ze makkelijker terug en verminder je oneigenlijk gebruik. De veiligheid van de inzittenden wordt daarbij gegarandeerd, doordat het voertuig pas wordt gedesactiveerd na het parkeren.

Desactiveren op afstand

Schakel het contact van een voertuig uit vanaf uw desktop of mobiele app.

Activiteiten bijhouden

Hou de geschiedenis van activiteiten bij, waaronder de reden voor de actie en wie het verzoek indiende.

Status-updates

Volg welke immobilisatieverzoeken zijn ingediend en of het voertuig al is uitgeschakeld.

In gebruik bij grote en kleine wagenparken, zoals:

Fleet management buyers guide

Gratis eBook

Fleet management buyers guide

GPS tracking een overweging voor uw organisatie? Lees in onze Buyer’s Guide waar u op moet letten bij de aanschaf van een systeem.

Download nu

Veelgestelde vragen

Wat is een immobilisator?

Een voertuig-immobilisator is een apparaat dat het contactmechanisme van een auto mechanisch of elektronisch isoleert. Hierdoor wordt het lastiger om een auto te starten zonder een aanvullende beveiligingsmaatregel, zoals een transpondersleutel. Met de Verizon Connect Immobilisatie-feature kunt u vanop afstand een voertuig uitschakelen via het Reveal-fleetmanagementplatform.

Hoe werkt de immobilisator?

Een relais wordt verbonden met de starter en de Vehicle Tracking Unit (VTU), waarbij de VTU bepaalt of de starter vermogen heeft of niet. Wanneer een voertuig geïmmobiliseerd is, geeft de VTU het contact de opdracht om niet te starten.

Wat zijn de voordelen van immobilisatie?

Het biedt u de mogelijkheid om ongeoorloofd voertuiggebruik door chauffeurs te controleren en maakt het makkelijker om gestolen voertuigen terug te vinden.

Wie heeft toegang tot of controle over de functie?

De functie wordt bediend via het Reveal GPS fleet-trackingplatform onder de voertuigenlijst en is alleen toegankelijk voor beheerders.

Moet ik Immobilisation op al mijn voertuigen installeren?

Nee, u kunt zelf kiezen op welke voertuigen u de functie activeert. Omdat het om een losstaand toestel gaat, is het ook mogelijk om het op oude voertuigen te installeren. Of, als uw wagenpark bestaat uit voertuigen die al in de fabriek van immobilisatoren zoals transponders en elektronische sleutelhangers zijn voorzien, biedt Immobilisation for Reveal een extra beveiligingslaag voor uw voertuigen.

Wordt het voertuig uitgeschakeld terwijl het in beweging is?

U kunt de opdracht om te immobiliseren versturen terwijl het voertuig rijdt, maar het voertuig zal niet geïmmobiliseerd worden voordat de motor is uitgeschakeld.

Kan ik de functie vanaf een mobiel apparaat gebruiken?

Ja, u kunt immobilisatie activeren via de Reveal Manager-app.

Welke hardware heb ik nodig?

U moet een Cal-Amp-voertuigtrackingdevice en onze Immobilisatie-kit (een relais en behuizing) in het voertuig installeren.

Heb ik het Reveal-platform nodig om van deze functie gebruik te maken?

Ja, u hebt het Reveal-fleettrackingsysteem nodig om de immobilisatie- functie te activeren. Met Immobilisation kunt u, in combinatie met het Reveal-trackingsysteem, voertuigdata en de immobilisatiefunctie beheren vanuit één systeem.

Werkt deze functie op alle voertuigtypen?

Immobilisation kan geïmplementeerd worden op bijna elk voertuig, met uitzondering van elektrische en hybride voertuigen en assets, zoals generators.