HomepageKennisbankBlogZakelijke uitdagingen overwinnen en toegevoegde waarde creëren door wat je doet
7 minuten om te lezen

Zakelijke uitdagingen overwinnen en toegevoegde waarde creëren door wat je doet

Door Verizon Content team 3 oktober 2019

Lees ons interview met Shane Schwab voor advies over o.a. leiderschap, het overwinnen van zakelijke uitdagingen en meer inzicht in de voordelen van ons systeem.  

1. Kunt u iets vertellen over uzelf en uw functie binnen Verizon

Mijn naam is Shane Schwab. Ik geef leiding aan het team van Operations en ik ben verantwoordelijk voor enkele andere teams: de internationale Customer Success-organisatie, Operational Excellence, waarvan het Change Management-team deel uitmaakt, en de Process Improvement-groep. Daarnaast zijn we het belangrijkste aanspreekpunt voor onze werkzaamheden op het gebied van vastgoed en faciliteiten, supplychain en inkoop, werving, en opleiding en ontwikkeling. We zijn een aanspreekpunt voor Verizon in bredere zin. Verder oefen ik toezicht uit op de IT- en risicogroep (cyberbeveiliging en productveiligheid - het team dat ervoor zorgt dat we niet in problemen komen en op de voorpagina van de kranten terechtkomen).

2. Hoe ziet een gewone werkdag eruit voor u?

Ik probeer tijdens mijn werkdag tijd door te brengen met de verschillende teams, meer te weten te komen over de uitdagingen en obstakels waarmee ze te maken hebben, en met mijn team te werken aan de implementatie van de juiste strategie om eventuele problemen op te lossen. Als ik dat op de juiste manier doe, is dit een doorlopend proces. Daarom breng ik veel tijd door met de mensen om meer te weten te komen over hun beleving en deze informatie mee te nemen in ons proces om te proberen de bedrijfsactiviteiten te verbeteren. Dat op zich leidt al tot vele vergaderingen voor het bepalen van de bedrijfsstrategie, naast het kantoorwerk dat noodzakelijk is om toe te zien op de uitvoering van deze projecten.

3. Wat is de belangrijkste les die u hebt geleerd in uw tijd bij Verizon?

Dat is een lastige vraag, want ik heb heel wat geleerd in de loop der jaren. Ik werk al 15 jaar bij Verizon. Ik begon als verkoper en nu heb ik een gevarieerde leidinggevende functie. Ik heb dus heel wat geleerd en verschillende dingen meegemaakt. Misschien zijn er twee lessen die eruit springen: 
1: Het succes van een bedrijf, de medewerkers en uiteindelijk onze klanten is de verantwoordelijkheid van de leidinggevenden. Dit wordt aangeduid als de LECR-structuur: Leadership – Employees - Customers – Results. Wij praten over investeringen in onze medewerkers zodat zij de zorg voor onze klanten op zich nemen die ons helpen onze resultaten te behalen. Ik laat me bij al mijn handelingen leiden door dit principe en ik probeer het altijd toe te passen. In sommige gevallen lukt dat beter dan in andere. 
2: Wees paranoïde: als je werkelijk excellente resultaten wilt behalen, moet je jezelf dwingen de vraagstukken waar je mee te maken hebt te doorgronden en paranoïde te zijn over het eindresultaat. Dit staat in verband met discipline. Je neemt niets voor lief, je laat de uitvoering niet aan het toeval over. Wees paranoïde over hetgeen waarvoor jij verantwoordelijk bent en voorzie in de behoeften waarin jij moet voorzien.

4. Waarom moeten gebruikers ons systeem kiezen uit alle opties die op de markt zijn?

De belangrijkste redenen zijn de kwaliteit, betrouwbaarheid en de toenemende brede schaalbaarheid en functionaliteit van de oplossing. Wat wij vertegenwoordigen op de markt is een echt wereldwijde naam waarop klanten die een partner zoeken om hun bedrijf te laten groeien kunnen vertrouwen. En dankzij het harde werk van Peter en zijn team, leveren we producten die allemaal volledig op elkaar zijn afgestemd zodat klanten die op zoek zijn naar mogelijkheden om hun bedrijf effectiever te maken niet vijf, zes of zeven verschillende oplossingen hoeven te kopen. 
We ontwikkelen ons tot een alles-in-één platform voor klanten. Dit leidt tot lagere kosten voor klanten en maakt alles eenvoudiger voor hen omdat ze niet meerdere verschillende oplossingen aan elkaar hoeven te knopen.

5. Wat zijn volgens u de sterkste punten van het systeem?

Het hangt af van wat de klant wilt, maar ik denk dat het grootste pluspunt is dat er een oplossing is die voldoet aan de behoeften en het financiële profiel van de klant, bij materieelparken van alle soorten en maten - en dat alles vanaf één centrale plaats. We kunnen als enige een oplossing bieden die voldoet aan hun behoeften. Daarom blijven we nieuwe functionaliteit introduceren. Maar wat ons uniek maakt, is dat we beschikken over een oplossing voor elke klant. 
GPS tracking een overweging voor uw organisatie? Lees in onze Buyer’s Guide waar u op moet letten bij de aanschaf van een systeem.

GPS tracking een overweging voor uw organisatie? Lees in onze Buyer’s Guide waar u op moet letten bij de aanschaf van een systeem.

6. Wat is uw advies voor startende ondernemers?

Ik zou hen adviseren hun volle aandacht te geven aan elke stap van de klantbeleving, want voor je succes ben je volledig afhankelijk van hoe eenvoudig het is om zaken met je te doen. Als je klein bent, heb je het voordeel dat je wendbaar bent en kunt voldoen aan de behoeften van klanten. Concentreer je volledig op het resultaat voor de klant en wees bereid je aan te passen.

7. Wat zijn volgens u de kwaliteiten van een goede leider?

De beste leiders zijn mensen die werkelijk bescheiden zijn en zich kwetsbaar opstellen, en die zich hoofdzakelijk richten op de resultaten voor hun mensen en het proces waarvoor ze verantwoordelijk zijn. Probeer te achterhalen wat er leeft door meer vragen te stellen, te luisteren en oprechte interesse te tonen in plaats van jouw wil op te leggen en de wereld te vormen volgens je eigen ideeën. Waarschijnlijk is het allebei nodig op zijn tijd, maar in het algemeen zou ik zeggen dat goede leiders nieuwsgierig zijn, bereid zijn zich bescheiden op te stellen en niet de drang hebben alles te moeten weten. Als je een goede leider wilt zijn, moet je bereid zijn zaken te ontleden en te proberen ze volledig te begrijpen, zodat je mensen kunt helpen succesvol te zijn.

8. Hoe benadert u zakelijke uitdagingen?

Het verschilt waarschijnlijk niet veel van de wijze waarop ik nieuwe doelen of nieuwe bedrijfsstrategieën benader. Ik doe mijn uiterste best om ze zo goed mogelijk te doorgronden, de mogelijke uitkomsten te begrijpen, en zoveel mogelijk informatie en perspectieven te verkrijgen. Ik doe mijn best om op basis van de beschikbare gegevens een gefundeerd beeld te vormen van wat er moet gebeuren. En vandaar gaat het gewoon stapje voor stapje. Wanneer je eenmaal een duidelijk inzicht hebt van waarmee je te maken hebt en een beeld hebt van wat moet worden gedaan, breng je de benodigde stappen ten uitvoer. Daarvoor heb je discipline nodig. Dat is niet per se eenvoudig te verwezenlijken, maar het maakt het wel overzichtelijker. Het is noodzakelijk je gezicht te laten zien aan het front en de uitdaging te doorgronden.

9. Hoe benadert u veranderingen?

Sommige mensen kunnen beter met veranderingen omgaan dan anderen. Gelukkig kan ik behoorlijk uit de voeten met veranderingen. Maar de benadering is dezelfde: je onderzoekt de mogelijke uitkomsten, je verzamelt zoveel mogelijk gegevens over de mogelijke uitkomsten, je vraagt zoveel mogelijk input van de mensen die je vertrouwt over waartoe de veranderingen zouden moeten leiden, en vervolgens mobiliseer je de troepen. Je strijdplan is gebaseerd op een duidelijke visie en op de mensen die aan je zijde staan, of op een gemeenschappelijke visie van alle betrokkenen, en vandaar trek je ten strijde.

10. Beschrijf Verizon Connect in drie woorden

Innovatief, leuk en belangrijk. 

Ik denk dat iedereen het gevoel heeft met iets zinvols bezig te zijn en we innoveren voortdurend. Dat manifesteert zich vooral in het product, maar we proberen ook intern te innoveren in termen van hoe we te werk gaan. Het is leuk om deel uit te maken van een organisatie die probeert dingen te doen die er iets toe doen. Zinvol is misschien een beter woord. Ik kan niet voor iedereen spreken, maar ik wil werk doen dat de potentie heeft om de wereld te veranderen en de wijze waarop mensen hun bedrijven runnen te verbeteren, en zodoende ook de kwaliteit van hun leven te verhogen. Dit stelt hen in staat dingen te doen voor hun familie en hun gemeenschap. We verkopen producten om voertuigen te volgen en zakelijke dingen te doen, maar het draait uiteindelijk om het helpen van mensen, en dat maakt het zinvol. 


Verizon Content team

Het Verizon Content team schrijft graag over de ontwikkelingen in de markt, tips & tricks, quick-wins en inspirerende cases.


Tags: Prestaties & Training, Productiviteit & Efficiëntie, Teammanagement, Projectmanagement, Planning, Omzet & ROI

Wellicht ook interessant voor u

Alles bekijken